Ümit Dikbayır: İYİ Parti'de Adnan Beker gibi Erdoğan'a oy veren başka isimler de var

Ümit Dikbayır: İYİ Parti'de Adnan Beker gibi Erdoğan'a oy veren başka isimler de var

İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 'Bugün İYİ Parti'de Adnan Beker gibi Erdoğan'a oy verenler var.' itirafında bulundu.

İYİ Parti'de genel seçimlerin ardından patlak veren krizler artık kamuoyu önünde yaşanıyor.

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Meral Akşener'in banka hesaplarını incelettiği, belediyelerle ticari ilişkileri olduğu ve bir kadını taciz ettiğine dair iddiaları sonrası partiden ihraç edildi.

Dikbayır yaptığı açıklamada, "Bu iddiaların devlet yoluyla araştırılıp kamuoyuna açıklanması... Bu taciz iddiasında bulunan vatandaşı ve şahitlik yapan 2 kişiyi daha şikayet edip sonuna kadar gideceğim. Kendisini hem Adalet Bakanlığına Ankara barosuna ayrı şikayet edeceğim." dedi.

Tüm bu yaşanan gelişmeler sıcaklığını korurken, İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker, katıldığı bir televizyon programında bomba açıklamalarda bulundu.

Beker, yaptığı açıklamada 28 Mayıs'ta oyunu Erdoğan'a verdiğini itiraf etti. Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini belirten Beker, "Tek üzülmeyen bendim. Kemal Bey'e oy vermedim. Oy da istemedim. 14 Mayıs'ta oy kullanmadım, 28 Mayıs'ta Tayyip Bey'e oy verdim. Kime vereyim başka bir aday yok ki" dedi.

Partiden ihraç edildikten sonra İYİ Parti'ye göndermelerde bulunan ve hakkında çıkan iddiaları yalanlayarak mahkemelerde hesaplaşma teklifinde bulunan Dikbayır, Sözcü TV'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bomba bir açıklamada bulundu.

Daha önce Adnan Beker'in "28 Mayıs'ta Tayyip Bey'e oy verdim. Kime vereyim başka bir aday yok ki" söylemlerinin üzerine Dikbayır, "Adnan Beker doğru bildiğini konuşan bir adam o kendi fikrini söyledi, onun doğrusu o. Bugün Adnan Beker gibi Erdoğan'a oy verenler de var. Ben değilim ama başkaları da var. Bu başka partilerde de var; Gelecek, DEVA Partisi var. Bunlar tahmin değil bilgi." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.