Ümit Dikbayır, İYİ Parti'deki kirli ilişki ağını ifşa etti: Para ve ajanlık iddiaları...

Ümit Dikbayır, İYİ Parti'deki kirli ilişki ağını ifşa etti: Para ve ajanlık iddiaları...

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti'deki kirli ilişki ağını ifşa etti. Dikbayır'ın açıklamaları gündem oldu.

Hakkında partisi tarafından soruşturma başlatılan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır; katıldığı TV programında hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Dikbayır; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı'nın iş insanlarından kayıt dışı para topladığını ileri sürdü. Dikbayır; bu paraların da Akşener'in özel kalemine ve kalemin eşine verildiğini iddia etti.

 

Dikbayır'ın Aksakallı'yla ilgili iddiaları şöyle:

 

“Ben Sedat Aksakallı’ya dedim ki benim belediyelerle işim yok, olamaz, uğraşmam da varsa çıkarın ortaya ben gereğini yapayım. Yine söylüyorum benim, ailemin, sülalemin bir kuruşluk işini, ticari ilişkisini çıkarsınlar belediyelerle ben bugün milletvekilliğinden istifa edeceğim. Sonra dedi ki 'Ben de iş adamlarından para topluyorum getiriyorum, bunda bir şey yok’ dedi. Nasıl yani ben bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi dedim. 'Ben Esma Hanıma, Esma Hanımın kocasına verdim' dedi.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenen Dikbayır, devamında "Akşener belediyelerle iş yapanı arıyorsa odasının 3 metre ötesine bakacak. Bütün Ankara biliyor. Makam odasının 3 metre ötesine bakacak. Bu partide başka oyunlar, kumpaslar dönüyor. Seçimden sonra genel başkan gitsin, biz onun yerine oynayalım diyen arkadaşlar var" diye konuştu.

 

'AKŞENER'İN OĞLU EKİBİNE PARA DAĞITMIŞ'

 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener ile ilgili "7-8 tane İYİ Parti poşetiyle her birinin içinde 200 bin TL var, kendi ekibine para dağıtmış. Ben bunu anlamış değilim" diyen Dikbayır iddialarını şöyle sürdürdü:

 

“Bizim partimizin seçim kampanyasını her anlamda Fatih Akşener yönetti. Nedenini bilmiyorum. Böyle bir şey olur mu? Biz bu ülkenin refahı için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu parti kimsenin oyun alanı değil. Seçime gidiyoruz, seçim kampanyamızı genel başkanın elektrik mühendisi oğlu yönetiyor. İtiraz ettiğimiz ödemelerle alakalı. Ben bunu da yeni duydum. Seçim bitti, Fatih Akşener bana “kampanya ekibine para vermem lazım” dedi. Ben de “biz bütün çalışanlara birer maaş verelim, genel başkandan bunun onayını alırım, onlar daha fazla çalıştı, onlara iki maaş veririz, paramız var” dedim. Elden para vermenin doğru olmayacağını söyledim. Ben elden para verme yöntemini uygulamadım. Benden sonra elinde 7-8 tane İYİ Parti poşetiyle her birinin içinde 200 bin TL var, kendi ekibine para dağıtmış. Ben bunu anlamış değilim.”

 

DANIŞMANIMA AJANLIK TEKLİF ETTİLER

 

Ümit Dikbayır, Akşener'in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar hakkında da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

Dikbayır şöyle konuştu:

 

“Benim danışmanıma ajanlık teklif ettiler. Esma Hanım Sakarya’da 3-5 çakalı bulmuş bunların üzerinden, bunları aparat olarak kullanarak benim danışmanıma diyor ki ‘Bu nereye giderse bize haber ver, böcek koy, araç takip cihazı koy’ çocukta diyor ki ‘Sen bana ekmek verdin ben bunu sana yapamam ama bunu bilmen lazım’ dedi.

Bu işin patronu kim? Esma Bekar. Bu olay bir buçuk ay önce oldu. Bir suç varsa gereğini yaparım. Esma Bekar hakkında suç duyurusu yapacağım. Tamamı hakkında bir kişi yalancı şahitlik etsin, bu işe alet olsun hepsiyle alakalı hem ceza davası hem de tazminat davası açacağım.”


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.