Ümit Özdağ, Atatürk'ü anmayan Diyanet'i protesto etti! 'Diyanet İşleri Başkanı Türk tarihine düşmandır'

Ümit Özdağ, Atatürk'ü anmayan Diyanet'i protesto etti! 'Diyanet İşleri Başkanı Türk tarihine düşmandır'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan cuma hutbesinde Atatürk’ün anılmamasını protesto etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi konulu cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermedi. Diyanet’e tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a seslenerek "Gerçekten Müslüman olsanız İslam’ın son büyük ordusunu, son büyük taarruzunu yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anarsınız. Senin İslam’a verdiğin zarara bir tek, Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Allah sizi bildiği gibi yapsın" dedi. 

 

DİYANET MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü YİNE UNUTTU 

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’ü anmayan Diyanet’e, Afyonkarahisar Müftülüğü önünde protesto etmek istedi. Özdağ’ın Müftülük binası önündeki protestosuna polis ekipleri izin vermedi.

 

Basın açıklamasını Müftülük binasının dışında yapan Özdağ şunları söyledi:

 

“Bugün 26 Ağustos; Türk Ordusu’nun, Afyon’da Yunan ordusuna karşı büyük taarruzu başlattığı günün yüzüncü yılındayız. Bu taarruzun gerçekleşmesinin yüzüncü yıl dönümünde, cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı, ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını andı ne de Sultan Alparslan’ın adını andı. Metnin içinde bu zaferi kazanan büyük Türk milletinin adı da yoktu.

Tekrar ediyorum; bu Diyanet İşleri Başkanı Türk milletine düşmandır, Türk tarihine düşmandır, Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmandır. Bu adam Diyanet İşleri Başkanı da değildir; Mustafa Sabri'den sonraki son Şeyhülislam'dır. Duyduk ki İngiltere’de Londra’da ev satın almış. Anlaşılan o da en önce kaçanlar gibi yurt dışına kaçmaya hazırlanıyor. Kaçmalısın da zaten sen, Allah'tan kork!

Gerçekten Müslüman olsanız İslam’ın son büyük ordusunu, son büyük taarruzunu yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anarsınız. Ama sizi kimse rahmetle anmayacak. Bu ne biçim bir utanmazlıktır, bu ne biçim bir ahlaksızlıktır!

Sizin yüzünüzden, sizin bu yobazlığınız, sizin bu millet düşmanlığınız, sizin bu iktidar yanlılığınız yüzünden, camileri iktidarın arka bahçesine çevirmeniz yüzünden millet Cuma namazına gitmiyor artık! Son 20 yılda; Anadolu'da bir senede, olmadığı kadar ateizm ve deizm sizin yüzünüzden gelişti. Ey Diyanet İşleri Başkanı olan adam; bil ki sen Sovyetler Birliği'nde ateizmi geliştirme derneği başkanının yapmış olduğundan daha fazla ateist yetiştirdin, deist yetiştirdin. Senin İslam’a verdiğin zarara bir tek, Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Allah, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Sultan Alparslan'ın ruhunu şad etsin." 

 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.