Ümit Özdağ, 'El Kaide liderine oy kullandıracaklar' provokasyonuna gözü kapalı atladı

Ümit Özdağ, 'El Kaide liderine oy kullandıracaklar' provokasyonuna gözü kapalı atladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, PKK-YPG-FETÖ bağlantılı ABD'li gazeteci Lindsey Snell'in İçişleri Bakanlığı'nca yalanlanan iddiasını sosyal medya hesabından yeni bir iddiaymış gibi paylaştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medyada dolaşan ve İçişleri Bakanlığı'nca geçtiğimiz Temmuz ayında yalanlanan bir haberi yeniden paylaştı.

Özdağ'ın yaptığı paylaşımda El Kaide lideri Alshami Manar’ın oy kullanacağı iddia edildi.

Ancak El Kaide lideri olduğu iddia edilen Manar’ın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Özdağ, Twitter hesabından ”2023 seçimlerinde oy kullanacak. Kime oy atacağını tahmin ediyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

 

asaaaa-014.JPG

 

 

CHP'Lİ VEKİL SORU ÖNERGESİ YÖNELTMİŞTİ

 

Oysa CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz’ün 'El Kaide lideri Türkiye vatandaşlığa geçti' iddiaları ile ilgili verdiği soru önergesine İçişleri Bakanlığı 29 Temmuz’da yanıt vermişti.

Bakanlık açıklamasında Suriye’de faaliyet gösteren Ecnad’üş Şam adlı radikal grup üyesi Ebu Hamza’nın Manar Alshami ismiyle Türkiye vatandaşlığına alındığını ancak Hamza’nın iddia edildiği gibi El Kaide ile bağlantısının saptanmadığı, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı olduğu ve Hamza’nın Türkiye vatandaşlığına alınma kriterlerine karşıt bir durum oluşturmadığı belirtilmişti.

 

ABD'Lİ GAZETECİ PAYLAŞMIŞTI

 

Ebu Hamza’nın Manar Alshami ismiyle Türkiye vatandaşlığına alındığını ilk olarak ABD'li gazeteci Lindsey Snell duyurmuştu.

Ebu Hamza'nın Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı'nı paylaşan ve paylaşımına 'Türk politikacılar Suriyeli mültecileri Suriye'ye geri göndermekten bahsetmeye devam ederken, eski El Kaide komutanı Manar El Şami Türk vatandaşlığı alıyor.' notunu düşen Snell'in geçmişi ise oldukça karanlık.

 

uuuuuuuuuu.jpg

 

TÜRK ASKERLERİNE CİNSEL İÇERİKLİ MESAJLAR GÖNDERMİŞTİ

 

Daha önce Türkiye'de tutuklanıp sınır dışı edilen Lindsey Tyler Snell'in Türkiye'nin askeri harekatlarına ve savunma sanayisine ilişkin bilgi toplamaya çalıştığı, aralarında Türk ve Azerbaycanlı askerlerin de olduğu personele cinsel içerikli mesajlar gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Snell'in, sosyal medya hesapları üzerinden yurt dışında görevli askeri personeli ve Azerbaycan askerleri hedef aldığı, ağına düşürdüğü kişilerden Türkiye’nin operasyonları ile askeri varlığı hakkında detay bilgi edinmeye çalıştığı ayrıca 2'nci Karabağ Savaşı'nda Türkiye ve Azerbaycan aleyhinde faaliyetlerde bulunduğu, Ermenistan'la iş birliği içinde Türkiye aleyhtarı yayınlar gerçekleştirdiği belirlenmişti.

Kendisini “gazeteci” olarak tanımlayan 38 yaşındaki Snell, Ağustos 2016’da, Suriye’den yasadışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışırken gözaltına alınmıştı.

 

EŞİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

 

ABD uyruklu Lindsey Tyler Snell'in sosyal medya üzerinden PKK/YPG ile FETÖ ile etkileşim halinde olduğu, ayrıca FETÖ bağlantılı 'The Investigative Journal' internet sitesi yazarlarından olduğu da iddia edilmişti.

Hakkında 'G-87' tahdit koduyla Türkiye'ye giriş yasağı bulunan ABD uyruklu Lindsey Tyler Snell'in Afgan asıllı eşi İstanbul’da FETÖ’den tutuklanmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.