Ümit Özdağ: İYİ Parti, AK Parti'ye yaklaşacak

Ümit Özdağ: İYİ Parti, AK Parti'ye yaklaşacak

İYİ Parti'nin AK Parti'ye yaklaşacağını belirten Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Önce tarafsız gibi duracaklar sonra zaman içerisinde oraya bir yaklaşma gerçekleşecek” iadelerini kullandı.

Yerel seçimlere geri sayım devam ederken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan gündemi sarsacak bir iddia geldi.

Özdağ, Sözcü TV’de katıldığı programda, bir süredir kulislerde de konuşulan AK Parti ve İYİ Parti yakınlaşmasına değindi.

Özdağ, “Ben Meral Hanım’ın bu ittifaktan ayrılacağını ve bunu da suçlayarak yapacağını söylemiştim bana söyledi çünkü… Ve şimdi bunu tabi hemen AK Parti’ye yanaşamaz önce tarafsız gibi duracaklar sonra zaman içerisinde oraya bir yaklaşma gerçekleşecek. Belki belirli yerlerde Cumhur İttifakı İYİ Parti’yi destekler böyle bir modeli de kurabilirler. Onu önümüzdeki süreçte göreceğiz. Ama biz parti olarak zaten bu iki ittifakın dışında duruyoruz” diye konuştu.

 

"2019'DA İTTİFAK YOKTU"

 

2019’daki yerel seçimlerde kurulan ittifakla ilgili de konuşan Özdağ, “2019’da ittifak yoktu. Bahçeli ve Erdoğan ayrı ayrı açıklama yaparak Cumhur İttifakı’nı sona erdirmişti. Bu Türkiye için bir fırsattı. Ben ısrarla tek başıma kalarak İYİ Parti’de bu ittifakı ile yapmayalım CHP ile bakın AK Parti ve MHP de ayrıldılar onlar ayrı girecekler biz ayrı girelim. Türk siyaseti sağlığına kavuşsun biz de 2023’teki genel seçimlere kadar 2 konu üzerinden sığınmacılar ve ekonomi üzerinden iktidarı eleştirelim ve tek başımıza seçime girme deneyimi yaşayalım dedim. Kabul edilmedi CHP’ye İYİ Parti yerel seçimlerde iş birliği teklif etti. CHP kabul etti. Cumhur İttifakı tekrar kuruldu. Hadise aynen böyle oldu” ifadelerini kullandı.

 

Özdağ, “Şimdi o zaman Meral Akşener’e şu soruyu sormak gerekiyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"2019’da Cumhur İttifakı parçalanmışken CHP ile ittifak yaptınız da 2023’te Cumhur İttifakı dağılmamış ve her yerde 2019’dan çok daha güçlü bir ittifak dayanışması içinde bulunurken neden bizim işimiz artık CHP’yi iktidar mı getirmek veya yerellerde iktidara mı getirmek diyerek ittifaktan ayrıldınız. Bu bence sorulması gereken bir soru ama ben bu sorunun cevabını zaten verdim."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.