Ümit Özdağ uyarmıştı! Adana ve Mersin'de IŞİD operasyonu

Ümit Özdağ uyarmıştı! Adana ve Mersin'de IŞİD operasyonu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ mecliste yaptığı konuşmada IŞİD’lilerin Türkiye’de yerleştiği illerin arasında Adana ve Mersin’in de olduğunu söyledi. Mersin ve Adana’da sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD üyelerinin eylem ve faaliyetlerini deşifresine yönelik çalışma başlattı.

Operasyon öncesi kapsamında yılbaşında eylem hazırlığı içerisinde olduğu değerlendirilen, istihbarat, lojistik ve mali yapılanma içerisinde sorumlu düzeyde bulunan, çatışma bölgelerinde faaliyette bulunduğu tespit edilen 1’i Fransız uyruklu, 11 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

 

ADANA’DA 10 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI


Adana’da da IŞİD üyesi olduğu öne sürülen, aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 10 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi. IŞİD içerisinde faaliyet gösterdiği belirtilen 10 kişinin adresleri teknik ve fiziki takiple tespit edildi. Savcılığın yakalama kararı çıkarmasının ardından bu sabah 10 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

 

ÖZDAĞ UYARMIŞTI


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mecliste yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

 

“37 ilde düzenlenen IŞİD operasyonunda bin 179 IŞİD’li yakalandı. Yakalanmayanlar çok daha fazla. Dışarda sokaklarda dolaşıyorlar. İstanbul, Ankara, Kayseri Adana, Mersin, Şanlıurfa ve Samsun en çok IŞİD operasyonlarının yapıldığı illerden. Bu bir şeyi gösteriyor. IŞİD karargahını Türkiye’ye taşımış. IŞİD Irak ve Suriye’de kolları olan bir Türkiye örgütüne döndü. Bu taşınmanın ülkemizin geleceği ile yapılan senaryolarla ilgili olduğu kesinlik taşımaktadır.”


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.