Ümit Özdağ'dan Babacan'a CHP tepkisi! 'Utanmazlığa nefis bir örnek'

Ümit Özdağ'dan Babacan'a CHP tepkisi! 'Utanmazlığa nefis bir örnek'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ali Babacan'ı yerden yere vurdu. Özdağ, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerde CHP ile ittifak yaparak 15 milletvekilini TBMM'ye sokan Ali Babacan'ın Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi eleştirdiği sözlere tepki gösterdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın CHP ve Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği sözleri sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi.

 

''CHP'NİN KENDİ BAŞINA SEÇİM KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİL''


Ali Babacan katıldığı bir yayında seçimlerdeki ittifak ortağı CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Babacan, "Ben şimdi o sesi çok çıkanlara soruyorum. CHP'nin kendi başına Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü ya" dedi.

Babacan bir yerel seçim resti çekerek, "Yerel seçimler geliyor, hadi İstanbul ve Ankara'da biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız desinler..." ifadelerini kullandı.

 

'6 PARTİ OLARAK VATANDAŞA GÜVEN VEREMEDİK''


Babacan 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Başkan Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı'na karşı kaybedilen seçimler için itiraflarda da bulundu.

Parti olarak da içinde bulundukları koalisyonun halktan kopukluğuna dikkat çeken Ali Babacan, "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NA MUTABAKAT TEPKİSİ


Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecindeki söylem değişikliğini değerlendiren Babacan, "Söylem değişikliğini kaygı ile takip ettik" diyerek Kılıçdaroğlu'nun tüm demokratik söylemlerinden uzaklaştığını ifade etti.

 

"ÖZDAĞ İLE YAPILAN GİZLİ ANLAŞMA BİZİ ÜZDÜ"


Babacan, Kılıçdaroğlu'nun seçimin ikinci turunda koalisyondan habersiz olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı mutabakatın kendilerini üzdüğünü ve ortaklık akdine ters bir tutum olduğunu vurguladı.

Babacan, "Demokrat bakış maalesef 28 Mayıs sürecinde azaldı. Şeffaflık önemli, Sayın Ümit Özdağ ile Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı mutabakat metnine üzüldüm. Bir tarafta 6 partinin imzaladığı mutabakat var diğer tarafta gizli anlaşma var uygulama günü geldiğinde ne olurdu bilmiyorum." dedi.

 

"PANİK HALİNDE YAPILMIŞ BİR MUTABAKAT''


Öte yandan Babacan, "Bu metin panik halinde yapılmış bir mutabakat" vurgusu yaptı. Babacan Özdağ'ın milliyetçiliği ve ırkçılığı karıştırdığını da söyledi.

 

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN ALİ BABACAN'A 'UTANMAZ' ÇIKIŞI!


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Ali Babacan'ın bu sözlerine yanıt vererek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Twitter üzerinden Babacan'ın konuşmalarını paylaşan Özdağ bu sözlerin utanmazlığın nefis bir örneği olduğunu söyledi.

 

Özdağ, Babacan'a şu sözlerle tepki gösterdi:

 

''Bana utanmazlığı anlatabilir misin derseniz aşağıdaki konuşma nefis bir örnek. Hem CHP seçmeninin oyu ile TBMM’ye gireceksin hem CHP’yi küçümseyeceksin. Üstüne üstlük Zafer Partisi’nin desteği ile Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı, CHP-Zafer Partisi protokoluna uymazdı diyerek Kılıçdaroğlu’nu zan altında bırakacaksın. Takdiri CHP’ne oy veren değerli vatansever seçmenlerin takdirine bırakıyorum.''


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.