Ümraniye Belediyesi ile ilgili flaş iddia: Vatandaşa böyle tezgah kurmuşlar

Ümraniye Belediyesi ile ilgili flaş iddia: Vatandaşa böyle tezgah kurmuşlar

Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye Belediye Başkan Aday Adayı Bulut Can Okuducu, Ümraniye Belediyesi ile ilgili flaş iddialarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye Belediye Başkan Aday Adayı Bulut Can Okuducu, sosyal medya hesabı X'den İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya seslendi ve Ümraniye Belediyesi ile ilgili flaş iddialarda bulundu.

Okuducu, Ümraniye Belediyesi'nden hizmet almak için belediyeye başvuran bir vatandaşın yetkililer tarafından dolandırıldığını iddia etti.

 

Okuducu'nun iddiaları şöyle:

 

'Bugün Ümraniye Belediyesi'nden hizmet almak için belediyeye başvuran bir vatandaşımızın yetkiler aracılığıyla nasıl dolandırılmaya çalışıldığını  belgeleriyle sizlerle paylaşmak istiyorum ve buradan çetelerle mücadele ettiğini söyleyen İçişleri Bakanlığımıza bu suç duyurusu ile ilgili bilgi vermek istiyorum.

T.A. isimli vatandaşımız karot uygulaması başvurusu yapmak üzere Ümraniye Belediyesi'ne gidiyor. İsmi Eda olan kamu görevlisi konuyla ilgili aynı masada bulunan bir kişiyle vatandaşımızı tanıştırıyor.

Bu kişi vatandaşın bilgilerini alıyor ve geri dönüş yapacağını aktarıyor.

Belediyeden ayrılan vatandaş kısa bir süre sonra Ümraniye Belediyesi'nden yönlendirildiğini söyleyen Kazım isimli kişi tarafından aranıyor.

İşlemleri 15 bin TL ve kolluk güçleri devreye girmesi halinde artı 10 bin TL karşılığında yapabileceğini söylüyor.

Vatandaşımız bu 25 bin TL'yi ödüyor ve karot için bu firma kısa bir süre sonra binaya gelerek çalışmaları yapıyor. Kolluk güçlerine ihtiyaç duyulmadan işlem tamamlanıyor. T.A. isimli vatandaşımız fazladan ödediği 10 bin TL'yi iadesini istiyor. Önce kabul edilmiyor. Avukatların araya girmesiyle paranın tamamı iade edilerek asıl tutarın elden getirilmesi isteniyor.

Vatandaş kayıt dışı bir işleme maruz kaldığı için belediye yetkililerine başvuruyor.

Kentsel dönüşüm müdürlüğü, riskli yapılar şefliği, belediye başkan yardımcısı ile görüşüyor.

Kentsel dönüşüm müdürü 'Firmayı iyi tanırız' diyor. Daha sonra firma ile uzlaşılamıyor ve firma karot ve numunelere el koyuyor. Mağdur vatandaş karot ve numuneleri geri alamadığı için suç duyurusunda bulunuyor.'

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.