Umre'den döndü gözlem altına alındı! Kayseri'de koronavirüs paniği

Umre'den döndü gözlem altına alındı! Kayseri'de koronavirüs paniği

Kayseri'de umreden döndüğü öğrenilen ve öksürük ile solunum sıkıntısı şikayetleri olan N.Y. (60) adlı kadın, koronavirüs şüphesiyle Kayseri Şehir Hastanesi'nde gözlem altına alındı.

Kayseri Erkilet Havalimanı'nda, koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında, umreden dönen 250 kişi kontrolden geçirildi.

5 YOLCUDA YÜKSEK ATEŞ TESPİT EDİLDİ

Kontrol sırasında, 5 yolcuda yüksek ateş, N.Y. adlı kadında ise öksürük ve solunum sıkıntısı tespit edildi. Bunun üzerine havaalimanına 2 ambulans ile özel kıyafetli 6 sağlık çalışanı sevk edildi. Dış Hatlar'a gelen enfeksiyon hastalıkları uzmanı tarafından muayene edilen 6 kişiden 5'inin kente girişine izin verilirken, N.Y. ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne götürüldü. N.Y., koronavirüs şüphesiyle, tedbir amaçlı izolasyonlu odada gözlem altına alındı.

 

kayseri-002.jpg

 

Öte yandan, havalimanı çalışanları ile taksi sürücülerinin maske taktığı görüldü.

 

 

TÜRKİYE'DE 4 İLDE KORONAVİRÜS ALARMI

İSTANBUL'DA SİNGAPURLU YOLCUDA GÖRÜLDÜ

İSTANBUL'dan THY uçağıyla Singapur'a giden yolcuya yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. THY uçağı, personeliyle birlikte geri dönerken, bakan Koca 3 pilot ile 11 kabin görevlisinin 14 günlüğüne karantinaya alındığını açıkladı. Bakan Koca son dakika açıklamasında, "Aldığımız önlemler sayesinde virüs Türkiye'ye bulaşmadı" dedi.

 

korona-1.jpg

 

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs Türkiye'yi de korkutuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "İçimizde koronavirüslüler olabilir" açıklamasından sonra İstanbul'dan Singapur'a giden THY uçağındaki bir yolcuda koronavirüs tespit edildi. Sağlık Bakanı Koca son dakika açıklamasında, Singapur'da Covid-19 tanısı konan Fransız yolcunun bulunduğu uçağın yolcusuz döndüğünü, mürettebatın 14 gün gözetim altında olacağını bildirdi. Bakan Koca son dakika açıklamasında da, "Devreye aldığımız etkili önlemlerle bugüne kadar hastalığı ülkemizden uzak tutmayı başardık. Virüs komşulara yayıldı ama Türkiye'ye bulaşmadı" dedi. Öte yandan umreden dönen ve koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan Türklerin sayısı 4'e çıktı. İran'da ölü sayısı 107'ye yükselirken tüm maçlar iptal edildi, tüm okullar ay sonuna kadar tatil edildi.

 

saglik-bakani-001.jpg


Virüslü yolcu Fransa vatandaşı, uçak personeli 14 gün karantinaya alındı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, THY uçağıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Singapur'da Koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra'dan Singapur'a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır" dedi.

KOMŞULARIMIZA YAYILDI AMA TÜRKİYE'YE BULAŞMADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzenlediği basın toplantısında da, "'Salgın içimizde' dediğimizde medyadan bunu farklı algılayanlar olmuştu. Yurt dışına giden herkes potansiyel taşıyıcı. Dolayısıyla bu anlamda içimizde diye söyledim. Devreye aldığımız etkili önlemlerle bugüne kadar hastalığı ülkemizden uzak tutmayı başardık. Virüs komşulara yayıldı ama Türkiye'ye bulaşmadı" dedi. Yurtdışına çıkan her vatandaşın potansiyel taşıyıcı olduğunu belirten Koca, "Zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkılmamalı. Yurtdışından dönen 14 gün kendisini evde izole etsin" çağrısı yaptı.

 

korona-3.jpg

 

UMRE'DEN DÖNENLERDE KORONAVİRÜS ŞÜPHESİ
Dün Sakarya ve Balıkesir'de umreden dönen 2 kişi virüs şüphesiyle karantinaya alınmıştı. Bugün sabah saatlerinde da Karabük'ten koronavirüs haberi geldi. Karabük’te, Umre dönüşü öksürük şikayetiyle aile hekimine başvuran E.O ve İ.O. koronavirüs şüphesiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altına alındı. Böylece umreden dönüp de koronavirüs karantinasına alınan hasta bulunan il sayısı 4'e çıkmış oldu.

 

korona-4.jpg

 

İZMİT'TE ESRARENGİZ ÖLÜM PANİK YARATTI
İzmit Seka Devlet Hastanesi’nin yanında bulunan otoparkta Hollanda plakalı cipteki bir kişinin hareketsiz olduğunu görenler polise haber verdi. Corona virüsü şüphesi nedeniyle bölgede geniş güvenlik önlemleri alan ekipler özel kıyafetler giyerek, cipin sağ arka camını indirip, kapıyı açtı. Sağlık ekipleri ise yaptıkları kontrolde, araçtaki kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Vücudunda darp ya da yara izi olmayan kişinin ölümünün şüpheli bulunması üzerine ekipler, önlem amaçlı kapıyı kapatarak, aracın camını bantladı. Polis ekipleri, cansız bedenin, Nuri İnan Ağyar’a ait olduğunu belirledi. Ağyar’ın, ön otopsi raporunda, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği koronavirüs vakası olmadığı belirlendi.

 

korona-2.jpg


SAĞLIK BAKANI KOCA: İÇİMİZDE BU VİRÜSÜ TAŞIYANLAR OLABİLİR
Türkiye'de 2 gün içinde 3 ilde umreden dönen kişilerin koronavirüs şüphesiyle karantinaya alınması endişe yarattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu ana kadar Türkiye'de koronavirüs vakası tespit edilmedi. Ama bu aramızda koronavirüs taşıyan kimse olmadığı anlamına gelmez. Kapımızda bir salgın olduğunu biliyoruz. Belki de bu süreçte bu virüsü taşıyan içimizde insanlar da olabilir" demişti. 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.