UNİCEF’e göre, 2017 çocuklar için “kabus yılı” oldu

UNİCEF’e göre, 2017 çocuklar için “kabus yılı” oldu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNİCEF, dünyadaki ihtilaf bölgelerinde çocuklara yönelik saldırıların boyutunun 2017 yılında "şok edici" düzeylere ulaştığını kaydetti.  

UNİCEF tarafından yayımlanan raporda, 2017 yılında ihtilaf bölgelerindeki çocukları hedef alan saldırıların ulaştığı düzey konusunda uyarırken, en kırılganları korumayı amaçlayan uluslararası hukuktan yaygın biçimde görmezden gelindiğini vurgulandı.

-"ÇOCUKLAR EVLERİNDE, OKULLARDA, OYUN ALANLARINDA HEDEF ALINIYOR"-

Bu arada, UNİCEF Acil Programlar Direktörü Manuel Fontaine, "Çocuklar evlerinde, okullarda ve oyun alanlarında hedef alınıyor, saldırılara ve vahşi şiddete maruz kalıyor" açıklamasında bulundu.

Her yıl devam eden bu tür saldırılara kayıtsız kalınamayacağını vurgulayan Fontaine, "böyle bir vahşet normal hale gelemez" dedi.  

Geçen yıl çocukların saldırılara hedef olduğu dünyanın çeşitli bölgelerinden örneklerin verildiği raporda, Nijerya ve Kamerun'da Boko Haram örgütü militanların en az 135 çocuğun "intihar" saldırılarını gerçekleştirmeye zorladığına dikkat çekildi.

-ARAKANLI ÇOÇUKLAR "ŞOKE EDİCİ ŞİDDETE MARUZ KALDI"-

Myanman'da Arakanlı Müslümanların çocuklarının evlerinden ayrılmaya zorlanırken "şoke edici ve yaygın şiddete maruz kaldıkları"nın bildirildiği rapora göre, Güney Sudan'da ise 19 binden fazla çocuk silahlı güçlere dahil edildi.

BBC News tarafından yansıtılan raporda, dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca çocuğun kötü beslenme, hastalıklar ve travmalardan etkilendiğinin de altı çizildi.

UNİCEF raporunda, ihtilaf bölgelerinde tüm tarafların uluslararası hukuka uymaları çağrısını yaparken, ihtilaf tarafları üzerinde nüfuz sahibi olan devletlerden etkilerini çocukları korumak için kullanmalarını da istiyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.