Üniversite öğrencisi kısa filmiyle uluslararası ödüle layık görüldü

Üniversite öğrencisi kısa filmiyle uluslararası ödüle layık görüldü

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden olan Ferman Narin, ‘Pirabok’ adlı kısa filmle uluslararası bir başarı kazandı. Film,İtalya’da düzenlenen Florence Film Awards festivalinde korku dalında birinci oldu

MEÜ öğrencisi Ferman Narin, uluslararası bir başarıya imza atarak Mersin’in gururu oldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde halk arasında doğaüstü bir varlık olarak nesilden nesile aktarılan ‘Pirabok’ üzerine bir kısa film kurgulayan Narin, Yapım-Yönetim dersi kapsamında çektiği filmiyle uluslararası festivallere katıldı.

 

 

“EN İYİ KORKU FİLMİ PİRABOK”

Bu festivallerde finale kalan, özel seçki olarak gösterime alınan Pirabok filmi, son olarak IMDb (İnternet Film Veri Tabanı) belirleyicisi festivallerden biri olan ve İtalya’nın Floransa kentinde düzenlenen Florence Film Awards festivalinde “En İyi Korku Filmi” ödülüne layık görüldü.

 

Öğrenci filmleri kategorisi de bulunan festivalde Ferman Narin, birçok profesyonel filmin de başvurduğu genel korku kategorisinde birincilik ödülü alarak önemli bir başarıya imza attı.

 

TEK BAŞARISI BU DEĞİL


Narin’in çektiği kısa film, 6 Haziran 2020 tarihinde ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen Los Angeles International Indie Short Fest festivalinde ‘Özel Seçki’de yer almış, ardından da jüri kararıyla ilk 10 film arasına girerek finalist olarak seçilmişti.

 

Pirabok, 30 Aralık 2020’de Kanada’nın Ottawa kentinde düzenlenecek olan The Horror Movie Award film festivalinde de finalist olarak yer almayı başardı.

 

ÜRKÜTEN LANET

 

Ödüllü filmin konusu ise şöyle; Hatice iki çocuğu ile birlikte tarlada çalışıp kıt kanaat geçinerek yaşamaktadır. Bir gün köyün çobanı Recep, Pirabok tarafından öldürülür.Bu olaydan sonra aileler çocuklarını köyden gönderir. Köyde yalnız kalan Hatice ve çocukları Pirabok’un lanetiyle karşı karşıya kalır.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.