Üniversiteye flaş operasyon: Rektör gözaltına alındı

Üniversiteye flaş operasyon: Rektör gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) üniversite yapılanmasına yönelik devam eden soruşturmada üniversite rektörü gözaltına alındı. İşte haberin ayrıntıları;

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile birlikte aralarında dekanların da bulunduğu 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kararın ardından polis ekipleri Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı'nın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına aldı. 1 kişiyi ise yakalama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında rektör yardımcılarının da bulunduğu 38 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Bunlardan 9'u tutuklanırken, aralarında NBA'da oynayan basketbolcu Enes Kanter'in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter'in de aralarında olduğu 26'sı adli kontrol kararıyla 3'ü de savcılık ve emniyetten serbest bırakılmıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.