Ünlü Anketçi: Erdoğan Anketlerde O Oranı Bulursa Erken Seçime Gider

Ünlü Anketçi: Erdoğan Anketlerde O Oranı Bulursa Erken Seçime Gider

MetroPOLL Anket Şirketinin sahibi Prof. Dr.Özer Sencar, gündemdeki koalisyon arayışları ve muhtemel erken seçim senaryosu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Araştırma  şirketi sahibi Sencer katıldığı canlı yayın programında çok önemli seçim açıklamasında bulundu.

CNN Türk'te yayınlanan Ne Oluyor? programına konuk olan Özer Sencer, koalisyon görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atacağı adımları açıkladı.

Özer Sencar, Erdoğan'ın sürekli saha çalışması yaptığını belirterek AKP'nin bu anketlerde %43'leri görmesi halinde erken seçime gidileceğini söyledi.

Erdoğan'ın "tek başına iktidar olma" derdinde olduğunu ifade eden Sencar, "Tayyip bey şuanda ölçümler yapıyor. Eğer %43'leri, 44'leri görürse hiç kimse ile koalisyon yapmayacaktır ve işi sürüleyerek 45 günü tamamlayıp erken seçime gidecektir. Tayyip Bey şansı varsa 'tek başıma iktidar olayım' der. Çünkü Tayyip beyle ilgili hassas konular var. Yolsuzluk soruşturmaları vs.

Eğer bir koalisyon ortaya çıkarsa yolsuzlukla ilgili yarın Meclis'e gelecek araştırma önergelerine muhalefet partileri birleşir ve oy verirler.

Dolayısıyla AKP özellikle Erdoğan tek başına bir iktidar şansı görürse hiç bir şansı düşünmez ve seçime gider." şeklinde konuştu.

İşte Özer Sencar'ın o açıklamaları...

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.