Ünlü anketçiden bomba kulis: HDP kapatılırsa seçime DEVA Partisi'nden girecek

Ünlü anketçiden bomba kulis: HDP kapatılırsa seçime DEVA Partisi'nden girecek

MAK Danışmanlık ve Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, HDP'nin kapatılması halinde DEVA Partisi listelerinden seçime gireceğini iddia etti.

MAK Danışmanlık ve Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat dikkat çekici bir kulis bilgisi paylaştı.

Ankara kulislerinde duyduklarını aktaran Kulat, HDP'nin kapatılması durumunda DEVA Partisi listelerinden seçime gireceğini söyledi.

Bizim TV'de Burcu Uğur'un programına konuk olan Kulat, "Bir önemli bilgi paylaşımı olarak, kanaatim o ki, yani Ankara kulislerinden duyduğum ve söylemlerinden kendi çıkarımım, HDP'nin seçime yakın kapatılması ihtimali karşısında HDP'li seçmenin DEVA Partisi'nin şemsiyesi altında seçime girmesini kuvvetle muhtemel görüyorum" dedi.


'HDP VE DEVA ARASINDA İLKESEL BİR SORUN YOK'

 

HDP üst yönetimi ile DEVA Partisi'nin ilkesel bir sorunu olmadığını ve tarafların birbirini onayladığını vurgulayan Kulat, "Nedir onlar; özgürlükler ve insan hakları başta olmak üzere adalet, Türkiye'nin anadilde serbestisi gibi ana konu başlıklarında birbirlerinden çok farklı mesaj vermiyorlar" diye konuştu.

HDP türevi partilerin daha önce kapatıldığını ve hemen yeni bir partiye geçerek faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Kulat, "Ama şimdi şöyle bir sorun var, hükümet, seçim yasasında bir değişiklik yaptı, kapatılma durumunda parti üyelikleri otomatik olarak düşmüş olacak. Bu durumda sandık başlarında parti üyesi olmayanların olamayacak olması bir problem. Bu da Doğu ve Güneydoğu'da sandık güvenliği noktasında bir tereddüt oluşturuyor. İşte bu tereddüdün de aşılması adına DEVA Partisi'nin şemsiyesi altında seçime girmelerinin muhtemel olduğunu düşünüyorum HDP kapatılır ise. Yoksa HDP ile aynı dünya görüşüne sahip kurulmuş iki tane parti var zaten, oraya rahatlıkla geçerler" ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.