Ünlü ekonomist Kurtoğlu Hulusi Akar'a seslendi: 'Mehmetçiğe Biontech aşısı yaptırmayın'

Ünlü ekonomist Kurtoğlu Hulusi Akar'a seslendi: 'Mehmetçiğe Biontech aşısı yaptırmayın'

Ekonomist ve akademisyen Dr.Ramazan Kurtoğlu, Biontech/mRNA aşısının Mehmetçiğe yapılmasının çok riskli ve tehlikeli olduğunu savundu.

Türkiye'de onay almış üç koronavirüs aşısı bulunuyor. Bunlar Çin'in Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac, Rus üretimi Sputnik V ve Pfizer/BioNTech olarak sıralanıyor.

BioNTech'in geliştirdiği aşı ise kullanılan yeni teknoloji nedeniyle geleneksel aşılardan ayrışıyor. BioNTech aşısında mRNA (messenger RNA veya kurye RNA) olarak bilinen teknoloji kullanılıyor.

Şu anda mRNA yöntemiyle geliştirilmiş ve dünya genelinde kullanım onayı alan iki farklı aşı bulunuyor. Diğer aşı da ABD'li Moderna şirketinin geliştirdiği Covid aşısı. Ancak Moderna henüz Türkiye'de kullanılmıyor.

 

HAZİRAN AYINDA AŞILAMA HIZLANACAK

 

Türkiye'de Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşılarının da teslim edilmeye başlanmasıyla Haziran ayı içerisinde aşılama kampanyasına hız kazandırılması hedefleniyor.

 

ÜNLÜ EKONOMİST UYARDI!

 

Aşılamanın hız kazanmasıyla sosyal medyada da bir takım iddialar dolanıyor. Bunlardan birisi de Biontech/mRNA aşısının Mehmetçiğe yapılacağı yönünde...

Bu iddiaların ardından Ekonomist ve akademisyen Dr.Ramazan Kurtoğlu'da sosyal medya hesabı Twitter'dan bir paylaşım yaptı.

Kurtoğlu, Biontech/mRNA aşısının Mehmetçiğe yapılmasının çok riskli ve tehlikeli olduğunu savundu.

Kurtoğlu paylaşımında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a seslenerek, 'Sayın Milli Savunma Bakanımız Hulisi Akar Paşam ;halk  arasında bir söylenti var. Biontech/mRNA aşısının Mehmetçiğe yapılacağı yönünde...Paşam bu aşıyı çocuklarımıza yaptırmayın lütfen.Bu aşı çok riskli ve tehlikeli.' dedi.

 

asa-019.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.