Ünlü ekonomistten dolarla ilgili korkutan hesaplama! 24 liraya çıkacak

Ünlü ekonomistten dolarla ilgili korkutan hesaplama! 24 liraya çıkacak

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, 'Doğru politikaları acil bir şekilde gündeme almazsak şu tarihten 12 ay sonra dolar/TL 24'e gider' ifadelerini kullandı.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, ABD ile Türkiye arasındaki enflasyon farkından yola çıkarak, dolar kurunun 12 ay sonra 24 liraya çıkabileceğini söyledi.

Dolar/TL, yaklaşık 10 günlük artışla kur korumalı mevduatın duyurulduğu 20 Aralık'tan bu yana ilk defa 15.50'nin üstüne çıkarken analistler kamunun yön belirleyici olduğu kur politikasına yönelik risklerin özellikle de orta vadede arttığına işaret ediyor.

Doların artışı hakkında açıklamalarda bulunan Ekonomist Evren Devrim Zelyut, "Amerika ve Türkiye arasında enflasyon farkını hesaplayın. Normalde biz bir milli paranın ileri tarihte değeri ne olacak dediğimizde iki ülke arasındaki enflasyon farkını baz alırız. ABD ile Türkiye arasında 50 puan enflasyon farkı olsun ki aslında bu daha fazladır. Bu kur 16 lira ise 8 lira daha koyacağız demektir. Yani eğer doğru politikaları acil bir şekilde gündeme almazsak şu tarihten 12 ay sonra sizin potansiyel olarak dolar/TL'niz 24'e gider" ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.