Ünlü firmanın kaşar peynirinde büyük skandal

Ünlü firmanın kaşar peynirinde büyük skandal

Sütaş markalı kaşar peynirdeki etiket skandalı giderek büyürken firma halen sessizliğini koruyor.

Sosyal medyada 1 milyon takipçisi olan 'Gıda Dedektifi' isimli Musa Özsoy, sağlıksız ve hazır gıdaların izini sürmeye devam ediyor.

Özsoy, sosyal medya üzerinden takipçilerinin ilettiği Sütaş markalı kaşar peynirdeki etiket skandalı ile ilgili paylaşımlarını sürdürerek firmadan açıklama yapılmasını bekliyor.

İki farklı büyük market zincirinin İstanbul ve Ankara şubelerinde satılan Sütaş markalı kaşar peynirdeki etiket skandalı giderek büyük büyüyor.

'Gıda Dedektifi' isimli Özsoy, takipçilerinden gelen fotoğrafları inceleyerek ürün üzerinde yer alan Son Tüketim Tarihi (STT) bilgisinin sonradan silinerek yerine benzer şekilde farklı punto ve büyüklükte yeni bir ileri tarih verildiğini duyurdu.

 

SÜTAŞ'TAN BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

 

İstanbul'da farklı etiket ile ilgili satış yapan zincir marketin üst düzey yetkilisi, konu ile ilgili olarak Sütaş'ın kendilerine henüz yazılı bir açıklama yapılmadığını açıkladı.

İstanbul Pendik'te tespit edilen üretilen Sütaş markalı kaşar peynirinde silinen STT 16.09.19 ve Parti no BYL4M olarak gözükürken, yeni basılan etikette STT 22.01.2010 ve Parti no BJL6A olarak tespit edilirken Ankara’da tespit edilen Sütaş ürününde de silinen STT ve parti no okunamazken, yeni basılan STT 22.12.2019 ve Parti no A1L28A olarak görülüyor.

 

EN SIK YAPILAN HİLE

Gıda sektöründe çok rastlanan hilelerden biri de son kullanma tarihi geçen ürünlerin tarihini değiştirerek yeniden satışa sunmak.

Gıda ürünlerinin üzerinde bulunması gereken, STT (son tüketim tarihi) tüketicinin ürün alırken dikkat ettiği bir güvenlik yöntemi. Kullanım tarihi geçmiş ürünlerin satışını önlemek ve bilgilendirmek amacıyla yasal zorunluluk olarak konulan bu uyarı, değiştirilerek ürünlerin yeniden satışa sunulması insan sağlığı açısından oldukça tehlikelidir.

 

domuz.JPG

at-eti.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.