Ünlü Fizikçi Hawking için lokma döktürüldü

Ünlü Fizikçi Hawking için lokma döktürüldü

İzmir’de Fizik Profesörü Stephen Hawking için lokma döktürüldü.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking için İzmir’de lokma döküldü.

İzmir’in Karaburun ilçesinde görev yapan Dr.Alparslan Bilen tarafından ünlü fizikçi Hawking için Atatürk Meydanı'nda dökülen lokmalar vatandaşlara dağıtılırken, yaptığı bilimsel çalışmalar da anlatıldı.

izmir_de_hawking_icin_lokma_dokuldu_h99167_ea315.jpg

Dr. Alparslan Bilen, daha önce Mustafa Kemal Atatürk ve Che Guevara’ya da lokma döktürdüğünü belirtirken, "Camiye gitmiyoruz ama bunları yapıyoruz işte" dedi.

hawking-lokmasi2-.jpg

 Ünlü Fizikçi Stephen Hawking öldü

Gazete Duvar’dan Nuray Pehlivan’ın haberine göre, Neden lokma döktürüyorsunuz sorusuna verdiği cevap şöyle; “  Hawking "hastalığı benim uzmanlık alanım. Ne kadar ağır bir hastalık olduğunu biliyorum. Hawking bize yaşadığımız evrenin içinde neler olduğunu gösterdi. Kendi tedavisiyle uğraşacağına bin bir zorlukla derdini anlatmaya çalıştı. Var olan beynini kenara alıp, etiyle kemiğiyle uğraşmadı. Tüm dünya Hawking’e karşı borçlu. Hawking bize kara deliği, anti maddeyi, maddeyi öğretti. Ufkumuzu açtı, beynimizden bir kapak kaldırdı. Bu dünyada 30-40 odalı konakta sadece oturma odasını ve tuvaletini bilerek yaşamak var. Bir de tüm odalarını bilerek yaşamak. İşte Hawking bizim bütün odaları görmemizi sağladı.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.