Ünlü iş adamı FETÖ'den gözaltına alındı

Ünlü iş adamı FETÖ'den gözaltına alındı

Ünlü iş adamı Palmali Grubu'nun kurucusu Azeri kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu FETÖ'den gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Palmali Grubu'nun kurucusu Azeri kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan ünlü işadamının adresinde arama da yapıldı.

 

MUBARİZ MANSİMOV KİMDİR?
 

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 22 Mart 1968 tarihinde Azerbaycan'nın başşehri Bakü'de Masallı köyünde doğdu. 6 kız ve 2 erkek kardeşi bulunuyor. Türkiye'de yaşayan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2007 yılında Türk vatandaşı oldu. Türkiye vatandaşı olduktan sonra Gurbanoğlu soyadını aldı. Azerbaycan'da Rusya döneminde Kızıl Ordu'da yüzbaşı olarak görev yaptı. Daha sonra ordudan 3 arkadaşı ile ayrılıp bu arkadaşları ile beraber bir şirket kurdu. Rusya'daki şirketinin adı Lena Line'dır.

Daha önce Türkiye'de deniz acentalığı yapıyorken 1998 yılında Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Şirketini kurdu. 2013 yılı itibari ile işlettiği ve kendi mülkü olan 270'in üzerinde gemisi vardır. 170'in üzerinde gemi şirketine aittir. Toplam 13 gemi kuru yük taşımacılığı yaparken gerisi tanker olup petrol ve türevlerini taşımaktadır. Boğaz'dan her gün 10 - 15 gemisi geçiyor. Türkiye'de 3 bine yakın, Tüm dünyada 45 bin çalışanı vardır.

Ayrıca Azerbaycan'da yüzde 65 pazar payına sahip olan PalSüt diye bir şirketi vardır.

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.