Ünlü kuruyemişçiyle ilgili flaş FETÖ kararı

Ünlü kuruyemişçiyle ilgili flaş FETÖ kararı

FETÖ’den yargılanan ünlü kuruyemişçi Ahmet Tonkul hakkında flaş bir gelişme yaşandı. İşte o gelişmenin ayrıntıları;

Aydın'da, (FETÖ/PDY) üyesi olma suçuyla yargılanan Tuğba Kuruyemiş'in sahibi Ahmet Tonkul ve oğlu Fatih Tonkul’un duruşmasında mahkeme, sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan tutuksuz yargılanan ünlü kuruyemişçi Ahmet Tonkul ve oğlu Fatih Tonkul, Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya avukatları ile katıldı. Mahkeme Başkanı, duruşmada Fatih Tonkul’a başka bir dosyada örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanan sanık A.A. ile çok sayıda telefon görüşmesinin olduğunu söyledi. Fatih Tonkul ise, “A.A., yerel bir gazeteci. Kendisiyle bir hukukum yoktu. Sürekli arayıp reklam istiyordu. Oradan tanıyorum” ifadesinde bulundu.

BAĞIŞTA BULUNMADIM

Ahmet Tonkul’un örgüt içerisinde ‘mütevelli’ olarak bilindiğini söyleyen gizli bir tanığın ifadesi için konuşan Tonkul, “Mütevelli nedir bilmem. Ne olduğunu da hastanede öğrendim. Onlar kendilerini kurtarmak için iftira atıyorlar. Bu kişiler zaman zaman reklam ve bağış adı altında para istemek için arıyordu ancak bağışta bulunmadım” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi. Duruşma 16 Kasım tarihine ertelendi.

3 AY CEZAEVİNDE YATMIŞTI

İş adamı Ahmet Tonkul, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından tutuklanmış, 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Ahmet Tonkul’un sahibi olduğu Tuğba Kuruyemiş’e Ekim 2017’de kayyum atanmış, 18 Mayıs 2018’de kaldırılmıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.