Ünlü Onkologdan çarpıcı açıklama: “Kaymak sandığınız şey aslında…”

Ünlü Onkologdan çarpıcı açıklama: “Kaymak sandığınız şey aslında…”

Ünlü Onkoloji Uzmanı Doktor Yavuz Dizdar, Ankara'da katıldığı söyleşide sağlıklı beslenme üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ünlü Onkoloji Uzmanı Doktor Yavuz Dizdar, Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide önemli açıklamalarda bulundu. Söyleşide sağlıklı beslenme üzerine tavsiyelerde bulunan Dizdar, vatandaşları bilinen birçok yanlış üzerine uyardı.

unlu_doktor_yavuz_dizdar_yenimahalle_de.jpg

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen 'Sağlıklı Beslenme ve Gelecek' isimli söyleşiye katılan Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, kaymakla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen söyleşide, kanser gelişimi, GDO, tarım ilacı ve endüstriyel üretim gibi konulara değinen Dr. Yavuz Dizdar, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

1891545_62.jpg

Söyleşide önemli bilgiler paylaşan Dr. Yavuz Dizdar, birçok kimyasalın üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar, insan sağlığını küresel boyutta tehdit ettiğine değinerek, “Dünyadaki çoğu gıda üreticisi sizlerin sağlığını düşünmüyor, onlar sadece para kazanma içgüdüsüyle hareket ediyorlar. Örneğin yoğurt; marketlerden aldığımız hazır yoğurtlar neden bozulmuyor? Düşündünüz mü?” diye konuştu.

SÜT VE YOĞURT NEDEN BOZULMUYOR?

Süt ve yoğurtların neden bozulmadığını açıklayan Dizdar, “Herkesin çok iyi bildiği, ancak hiç kimsenin açıklayamadığı bir durum var; marketlerden alınan sütler ve yoğurtlar açıldıktan sonra bir türlü bozulmuyor. UHT teknolojisiyle 'steril' edildiği söylenen ambalajlı kutu sütler, kapağını açsanız bile bir ay kadar bozulmadan kalabiliyor. Oysa 'günlük' etiketiyle satılan sütlerde durum böyle değil, üç gün içerisinde tüketmek durumundasınız, yoksa kesiliyor” dedi ve ekledi: “Hazır yoğurdun üstünde olan kaymak sandığınız şey kaymak değil, sonradan üstüne konulan bir tabaka. Bunlar insan sağlığına zararlı olan üretimler, hazır yoğurt ve süt tüketmeyin. Elinizden geldiğince mahalle sütçülerine sahip çıkın” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.