Ünlü oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti! Rıza Akın kimdir?

Ünlü oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti! Rıza Akın kimdir?

Beyin kanaması geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan ünlü oyuncu Rıza Akın'dan acı haber geldi. Akın hayatını kaybetti.

Birçok başarılı projede yer alan en son 'Sevmedim Deme' filmiyle beyaz perdede boy gösteren oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti.

Acı haberi oyuncu Menderes Samancılar, Twitter'dan yaptığı paylaşımla duyurdu: 'Canım kardeşim Rıza Akın'ı kaybettik.'

 

BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ

 

65 yaşındaki Rıza Akın rahatsızlanınca hemen hastaneye kaldırılmış yapılan kontrollerin ardından beyin kanaması geçirdiği anlaşılmıştı. Hemen ameliyata alınan usta oyuncunun tedavisi yoğun bakımda devam ediyordu.

 

Menderes Samancılar yaptığı paylaşımda Rıza Akın'ın son durumunu paylaşmıştı:

 

"Rıza Akın kardeşim beyin kanaması geçirdi. Ameliyattan çıktı, yoğun bakımda. Allah onu sevdiklerine bağışlasın. Kardeşim bunu da atlatacaktır. Sonuna kadar tüm doktorlarımıza inanıyor ve güveniyoruz."

 

RIZA AKIN KİMDİR?

 

1957'de Adana'da doğan Rıza Akın, tiyatroya Adana Halkevi'nde başladı. Tiyatro hayatına Ankara'da devam eden Akın, profesyonel kariyerine Ankara Birlik Tiyatrosu'nda adım attı.

Tiyatro yaşantısına (1969-1977) ara verdikten sonra iletişim eğitimi aldı ve gazeteciliğe başladı. 1997 yılında Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nu kurdu ve beş yıl sanat danışmanlığını üstlendi.

2005 yılında Tayfun Pirselimoğlu'nun tamamlanamayan 'Kuartet' adlı filmiyle oyunculuğa döndü. Pek çok dizi ve sinema filminde oyunculuk yaptı. Adana Tiyatro Derneği'nin yönetim kurulu üyesidir. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra Alev Alev, Kardeş Payı, Maral, Cesur Yürek, Can Evim, Dayı, Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü gibi birçok film ve dizide rol aldı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.