Ünlü oyuncu Sezai Aydın, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti! Sezai Aydın kimdir?

Ünlü oyuncu Sezai Aydın, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti! Sezai Aydın kimdir?

Sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Aydın 69 yaşındaydı...

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın vefat etti. Aydın'ın bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü ve bu nedenle vefat ettiği öğrenildi.

Sezai Aydın, John Rambo, Rocky Balboa, Bill Cosby, Fred Çakmaktaş karakterlerindeki seslendirmeleriyle hafızalara kazınmıştı. Çok sayıda tiyatro oyununda da yer alan Aydın'ın seslendirdiği isimler arasında Al Pacino, Robert de Niro da vardı.

 

EŞİ GEÇEN AY HAYATINI KAYBETMİŞTİ


Sanatçı Sezai Aydın'ın eşi, kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın Kasım ayında kanser nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetmişti.

 

SEZAİ AYDIN KİMDİR?


Sezai Aydın, 15 Şubat 1952 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu olan Sezai Aydın, dizi ve sinema oyunculuğu yanı sıra Baba, Rocky, Polis Akademisi, Taş Devri ve Asteriks ve Oburiks gibi birçok yabancı filmin seslendirmesini yapmıştır.

2010 yılında Yahşi Cazibe'de Patron Hulusi, 2011'de Alemin Kral'ında Genco Panço, 2013'te ise Cesur Hemşire dizisinde Fethi'yi oynadı.

2014 yılında çekilen yakın Türk siyasi tarihinden yaşanmış olayları konu alan Tanıklar adlı dizide Burçin Işık, Fikret Kuşkan, Ayşe Kökçü ile birlikte rol alan Sezai Aydın, dizide Turgut Özal'ı canlandırdı.

Sezai Aydın, oyunculuk ve seslendirme çalışmalarının yanı sıra Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde bu konuda mesleki eğitim veriyordu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.