Ünlü oyuncudan yeni kitap

Ünlü oyuncudan yeni kitap

Başak Sayan’ın ilk otobiyografik kitabı ‘Sen Değişirsen Her Şey Değişir’ raflarda yerini aldı. Sayan’ın, kendi hayatının iplerini eline alınışını ve içsel yolculuğunda nelerle karşılaştığını anlattığı kitap, bir hafta içinde çok satanlar listesine girdi.

Kitabında, insanın inancının ve düşüncesinin neler yaratabileceğini, bilinçaltında bulunan kök inançların nasıl değiştirilebileceğini kendi hayatı üzerinden anlatan Başak Sayan, yaşam deneyimini bilim ve felsefeyle temellendirerek okuyucusuna aktarıyor.

 

‘Bağlanma Korkusu’, ‘Kelebeğin Kaderi’, ‘Ölü Kuşların Sessizliği’ ve ‘Nigâhdar’ romanlarıyla geniş bir okur kitlesine ulaşan Başak Sayan’ın ilk otobiyografik kitabı ‘Sen Değişirsen Her Şey Değişir’, okuyucuyla buluştu.

 

 

‘Sen Değişirsen Her Şey Değişir’de Başak Sayan, bilim ve felsefeyi kendi hayatının içine nasıl adapte ettiğini ve yaşamını bu sayede nasıl değiştirdiğini anlatırken, okurlarını da bu değişime davet ediyor. Sayan, kök inançların değişimi için yeterli 21 günlük çalışma programını da okurlarıyla paylaşıyor.

 

İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini alan ‘Sen Değişirsen Her Şey Değişir’, şimdi tüm kitapçılarda okur severleri bekliyor.

 

Başak Sayan kimdir?

Ankara doğumlu yazar; ilk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul’a geldikten sonra oyunculuğa başlayan Sayan, bugüne dek pek çok dizi ve filmde rol aldı.  İlk romanı Bağlanma Korkusu’nun ardından çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

 

Aylarca listelerden düşmeyen, tesadüf ile kader temalarını irdelediği Kelebeğin Kaderi'nin ardından yazar, 'Ölü Kuşların Sessizliği' ile psikoloji ve felsefeyi gerilimle harmanlayarak heyecan dozu yüksek bir dünya yarattı. 2014 yılında evlenen Sayan, 2017 yılında ikiz bebeklerini kucağına aldı. Doğumdan kısa bir süre sonra ilk çocuk romanı Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk’u kaleme aldı. Yazar son romanı Nigâhdar ile okuru 1200 sene önceki Abbasi İmparatorluğu dönemiyle günümüz arasında dolaştırırken, yine heyecan dozu yüksek bir dünyanın içinde, Hallâc-ı Mansûr’un felsefesini merkeze alarak din ile bilimin, Tanrı kavramı ve tasavvufla kuantum fiziğinin nasıl birbirine yaklaşabileceğini gösteriyor.

Romanlarının arka planlarında spiritüel ögeleri mutlaka kullanan Başak Sayan, okuyucularının hayata bambaşka bir noktadan bakmalarını sağlamanın en büyük motivasyonu olduğunu belirtiyor.

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.