Ünlü popçu siyasete atılıyor!

Ünlü popçu siyasete atılıyor!

Temmuz ayında Ukrayna'da erken parlamento seçimleri yapılacak. Ünlü pop yıldızı Olga Polyakova da parti kurup siyasete atılacağını bildirdi. 

Ukrayna'da erken seçimlerde Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin yeniden vatandaşlık verdiği eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin partisinin yanı sıra, ülkenin en ünlü şarkıcılarından biri de seçimlerde aday olmaya hazırlanıyor. 

Ukrayna'da ünlü pop sanatçısı Olga Polyakova parti kurup siyasete atılma kararı aldığını açıkladı. Siyaset kararını Instagram hesabından duyuran ünlü şarkıcı, "Hayatımda birçok yenilik oldu. Tüm bunları açıkça 'Otdohni' dergisiyle söyleşimde anlattım" dedi.

"UKRAYNA'DAKİ İLK KADIN PARTİSİ OLACAK"

Yeni bir parti kurmaya hazırlandığını belirten Polyakova, "Parlamento seçim yarışı başlıyor. Milyonlarca insan kime oy verdiklerini bilmek istiyor. Bu konuyla ilgilenecek bir parti kurmaya başladığımı resmen açıklıyorum. Bu, Ukrayna'daki ilk kadın partisi olacak. Şaka yapmıyorum. Neden bize biçtikleri rolü kabul ediyoruz? Ama bizi yalnızca 'cinsel objesi' olarak görmelerinden hoşlanmıyoruz" dedi.

unlupocu1.jpg

SAAKAŞVİLİ'NİN PARTİSİ DE SEÇİME GİRİYOR

Bu arada eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin partisi Yeni Güçler Hareketi'nin liderlerinden David Sakvarelidze, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, partisinin Ukrayna'da 21 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak erken parlamento seçimlerine katılma kararı aldığını açıkladı. Gürcistan'da 2003 yılında Batı yanlısı 'Gül Devrimi'nin ardından devlet başkanlığı koltuğuna oturan, 2008 yılında Moskova ile Tiflis arasındaki savaşta Gürcistan'ın başında olan Saakaşvili, 2015 yılında Ukrayna vatandaşlığına geçmiş ve Odessa Valiliği'ne getirilmişti. 

GÜRCÜ LİDER HALEN ÜLKESİNDE TUTUKLAMA KARARI VAR

Eski Devlet Başkanı Poroşenko ile ters düşmesinin ardından valilik görevinden istifa ederek muhalif Yeni Güçler Hareketi'ni kuran eski Gürcü lider, 12 Aralık 2017'de Kiev'deki bir restoranda gözaltına alınmış, ardından sınır dışı edilerek Polonya'ya gönderilmişti. Ülkesinde hakkında tutuklama kararı bulunan Saakaşvili daha sonra Hollanda'ya yerleşmişti.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.