Ünlü Psikyatri Prof.'una şok suçlama, hastası not bırakarak intihar etti

Ünlü Psikyatri Prof.'una şok suçlama, hastası not bırakarak intihar etti

Uzun süredir psikolojik sorunlarla başetmeye çalışan Kerem Öztürk isimli genç Facebook hesabına uzun bir intihar notu bırakıp canına kıydı.

Facebookt'aki intihar notu Ekşi Sözlük'te bir kaç gün önce gündeme gelen ve baş edemediği sorunlar yüzünden psikiyatırını suçlayarak canına kıydığı belirlenen Kerem Öztürk'ün satırları herkesi derinden üzdü. 

 

"Her gün ölmektense 1 gün tam öleyim bu iş bitsin" diyen Öztürk ardında bıraktığı not ile tedavisini üstlenen psikiyatr doktor S.Ö'yü suçladı. Sosyal medyada önemli gündem maddelerinden biri haline gelen olayda doktorun, 'alternatif tıp ve biyoenerji' söylemlerinde bulunduğu da iddia edildi.

"Bugün itibarıyla zaman-mekan kavramı benim için son buluyor. Artık dayanma kapasitesinin çok çok çok üzerine çıktım. Eskiden çok daha ağır sonuçlar içeren etkenlere karşı dayanıklıyken, şu anda toleransım tükenmiş durumda. Her gün ölmektense 1 gün tam öleyim bu iş bitsin sınırına geldim."

 

Kerem Öztürk kişisel Facebook hesabından bu ifadelerle başlayan bir not paylaşarak yaşamına son verdi. Ardında bıraktığı notta ise 5 yıl boyunca tedavi gördüğü doktoru S.Ö'yü suçladı.

Doktorunun kendisine hakaret ettiğini ve onu zor anında ötekileştirdiğini yazan Öztürk, sosyal medyada da önemli gündem maddelerinden biri oldu.

 

"Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Çocuk/Yetişkin tüm psikiyartlar yargılanmalıdır." diyen Öztürk'ün mektubunda doktorun ismini ve telefon numarası da yer aldı.

 

Veda notunda şu ifadeler yer aldı:

"Bugün itibarıyla zaman-mekan kavramı benim için son buluyor. Artık dayanma kapasitesinin çok çok çok üzerine çıktım. Eskiden çok daha ağır sonuçlar içeren etkenlere karşı dayanıklıyken, şu anda toleransım tükenmiş durumda. Her gün ölmektense 1 gün tam öleyim bu iş bitsin sınırına geldim. 4-5 yıldır gittiğim ve büyük umut bağladığım psikiyatri ekolü beni çok çok daha kötü hale getirdi. Son sözde, şarlatan doktorumun saçmalıkları ve kendiyle kavga ettirip hakaret yemesi ve beni en zor anımda ötelemesi sayesinde son noktanın da ötesine geldim. Enkaza döndüm desem az kalır. Beni yıkıma sürükleyen Türkiye'de sözde her şeyi bilen, öncül, Hacettepe patentli, etiket-isim yapmış Prof(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) S.Ö'nün acaba hiç vicdanı sızlayacak mı? Olmadığı için pek sanmıyorum. Zaten kendisinin de mental ve fiziksel sağlığı yerinde değildi pek ama her zaman benim gibiler ötelenir. Beni de iyi maniple edip umut tacirliği yaptı ki uzun süre gittim. Psikiyatrinin zararları yararlarından çok hale gelmiş durumda ama kendilerine sorsanız kıvırırlar. Çünkü bu işten para alıyorlar. Hangi "kandırıkçı" ben aaa yanlışmışım der ki zaten?! Klasik insan zihni. Zaten bu dünyada haklıdan çok, güçlünün sözü geçiyor. Annem dahi tek kelime edemedi. Umarım birileri sadece yaptıklarını bu aşağılık şahsa sorar. Ancak sanmıyorum. Sözde "doktor", utanmadan ağzına alternatif tıp ve biyoenerji denen şarlatanlık mevzularını alıyor. Bu tür insanlara hala değerli "bilim insanı" deniyor. Bu ve bunun gibiler kendilerini inandırarak karşı tarafı kandıran kişiler ama bu, dünyada da çoooooook fazla alanda da mevcut zaten. Yasal torbacılık, ilaçlarla kobaylık, "kahincilik" harika... Bu alanda at koşturmak nasıl olsa serbest. Klasik sahte bilim üstünden yapılan onca sözde boş "tedavi". En iyi psikiyatr, mesleğini bırakan psikiyatrdır. Çoğu aşağılık birer şarlatan. Mesleğini bırakan ve güveni kaybolan nice şahıs var psikiyatr dünyada. Bu alanda yer alıp anti-psikiyatri boyutuna geçenler de var.

Cerrahlar pek bir şey bilmez ama çok sayıda kişiye yardım ederler.

Dahiliyeciler çok şey bilirler ama ellerinde olmayan nedenlerle pek kişiye yardım edemezler.

Psikiyatrlar hiçbir şey bilmez ve hiç kimseye yardım edemezler.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Çocuk/Yetişkin tüm psikiyatrlar yargılanmalıdır. Kendileri tıbbın değil, hukukun ve kültürün etkisinde kalmış zavallı "yaratıklardır". Tabi ki para için her şeylerini satarlar.

Bu ve bunun gibi yeryüzünde yer alan her türlü timsah gözyaşı döken tüm sektörlerin üstüne doğa ananın laneti olsun diyeceğim ama zaten insanlığın üstüne lanet işlemiş. Dürüstlüğünüz(!) batsın!!! Arkamdan bir kişi ağlarsa da yazıklar olsun. Hiç kimse ve ben de dahil ama kimse dürüst değil ve dünya berbat, iğrenç bir yer... Yaşam için verilen her emek, düşünce, inanç, eylem boşunaymış... Çok geç anladım. "Hayatın neresinden dönülse kardır." ELVEDA!!!"

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.