Ünlü sanatçı İYİ Parti'den aday

Ünlü sanatçı İYİ Parti'den aday

Dizi ve sinema oyuncusu İYİ Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için resmen başvurdu. İşte ayrıntılar;

Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvurusu dün başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren genel merkeze gelen aday adayları başvurularını yaptı.

Ünlü sanatçı Seda Yıldız, İYİ Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için müracaat edenler arasındaydı. Seda Yıldız İstanbul 1. Bölgeden aday adaylığı için belgelerini bugün İYİ Parti Genel Merkezine teslim etti.

Öte yandan İYİ Parti yönetiminin başvuruların yoğun olmasını beklemesinden dolayı başvurular için özel bir sistem kuruldu. Milletvekili aday adayları genel merkeze geldiklerinde parti binasının girişinde bulunan başvuru stantlarına öncelikle dosyalarını bıraktı. Daha sonra bekleme salonuna alınan aday adayları başvuruların tek tek incelenmesinin ardından görevliler tarafından özel olarak masaya çağırılarak başvurularını gerçekleştirdi.

Başvuru masalarının yanına ayrıca bir hukuk masası kurularak hukuki eksikliklerin olup olmadığı da aday başvurularında tek tek incelendi. Hukuk masası aracılığıyla eksikler konusunda aday adaylarına yardımcı olundu.

İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu genel başkan yardımcısı İsmail Koncuk sabahın erken saatlerinde genel merkeze gelerek hazırlıkları denetledi. Başvuru masalarını tek tek gezen Koncuk personelden bir eksik olup olmadığını da özellikle sordu.

Koncuk, "İYİ Parti'ye ilgi ortada. Yoğun bir 4-5 gün yaşayacağız. Bunu daha önce bildiğimizden her türlü önlemimizi aldık. Çalışmalar ile bizzat ben de yakından ilgilendim. Sistemlerimiz oluşturuldu. Başvurularda kolaylık sağlanması için her şeyi yaptık. Bu süreci başarılı bir şekilde geçireceğiz" diye konuştu.

İYİ Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları akşam üzeri itibariyle 450 sayısına ulaştı. Başvuru yapanların arasından gençlerin, kadınların ve gazilerin olması dikkat çekti. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine gösterdiği tepkiyle gündeme gelen Ankara Polatlılı çiftçi Nihat Babaözlü de İYİ Parti'den milletvekilliğine aday adayı olan isimler arasında yer aldı. Başvuru ile ücretin Genel Başkan Akşener'in talimatı ile alınmadığı kaydedildi. Hatay'dan başvuru yapan Hatay Yörük Türkmen Dernekleri Kurucu Genel Başkanı Ali Atvur da İYİ Parti'nin toplumun sorunlarını çözeceğini ve Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olacağına inandığını dile getirdi.

iyiyi.png

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.