Ünlü türkücü Şükriye Tutkun, AK Parti’den milletvekili aday adaylığını duyurdu

Ünlü türkücü Şükriye Tutkun, AK Parti’den milletvekili aday adaylığını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Birlikte Türkiye'yiz" şarkısını yapan ünlü şarkıcı Şükriye Tutkun, AK Parti'den milletvekilliği adaylığına talip olduğunu duyurdu.

Bugüne kadar gelen teklifleri geri çeviren ünlü türkücü Şükriye Tutkun, AK Parti‘den milletvekili olmaya yeşil ışık yaktı.

 

‘ŞİMDİ SIRA BİZDE’


Tutkun, konuyla ilgili Twitter hesabında bir takipçisinin paylaşımı üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Bana duyduğunuz güvene sevgiye minnettarım. Yıllardır hep uzak durdum vekillik tekliflerinden. Ama artık hizmet etme sırası bizlerde diye düşünüyorum. Zira bugüne kadar ne anamız ne babamız ne akrabalarımız, sadece Devlet Babamız sahip çıktı tüm yetimlere. Şimdi sıra bizde.”


ŞÜKRİYE TUTKUN KİMDİR?


19 Eylül 1965 tarihinde Kocaeli’nde doğan Tutkun, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Şan bölümü mezunudur. Sanatçı, Afşar Timuçin’den estetik ve felsefe, Filiz Ali’den Opera Tarihi, Cenan Akın’dan armoni, İlteriş Sun’dan solfej, Yekta Kara’dan sahne dersleri aldı.1996 yılında ilk albümü”Sevin Gayrı” 1998yılında “Çiğdem Der Ki” isimli ikinci albümünü müzik severlerle buluşturdu.

Etnomüzikolog Tugay Başar ile çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Konservatuvarda okuduğu yıllarda değişik zamanlarda TRT Gençlik Korosu, İstanbul Operası Gençlik Korosu, St. Antoine Kilisesi Korosu’nda soprano olarak görev alan Tutkun, Muammer Ketencoğlu, Zülfü Livaneli, Fahir Atakoğlu, Atilla Özdemiroğlu, Ali Osman Erbaşı gibi sanatçılarla çalışmıştır. Pilastip Show’da eski başbakanlardan Tansu Çiller karakterini seslendiren sanatçı çizgi ve dizi filmde, ayrıca reklam filmlerinde seslendirmeler yapmıştır.

Şükriye Tutkun sırasıyla 2002 yılında  “Kumru” 2004 yılında “Gücüm Yetene Kadar” 2006 yılında “Salıncak” 2010 yılında  “Ay Karanlık”  2019 yılında ” Ave Maria” ve son olarak 2020 yılında da “Hold Time” isimli çalışmalarını sevenleriyle buluşturmuştur.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.