Ünlülere kötü haber

Ünlülere kötü haber

Ünlü oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu ve Sarp Apak'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında uyuşturucu soruşturmasında 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İSTANBUL- Oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "Uyuşturucu madde temin etmek ve bulundurmak" suçlarından 5 ile 15 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.


Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından 6 aydır yürütülen uyuşturucu operasyonuna ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcı Uysal, Oyuncu Eray Özbal'ın da aralarında yer aldığı 15'i tutuklu 53 şüpheliye ilişkin "Uyuşturu madde temin etmek ve bulundurmak" suçlarından cezalandırılmaları istemiyle hazırladığı iddianameyi TMK 10. maddeyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İddianamede, aralarında oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Gökçe Özyol, Eray Özbal, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de bulunduğu 53 kişinin, "uyuşturucu madde temin etme ve bulundurmak" gibi suçlardan 5 ile 15 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN VE ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ'YE TAKİPSİZLİK


Öte yandan oyuncular Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, İlker Aksum, Berrak Tüzünataç ve Burçin Terzioğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı kişilere hakkında da yeterli delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. 8 Ağustos 2013 tarihinde uyuşturucu operasyonu kapsamında oyuncu Eray Özbal'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" iddiasıyla tutuklanmıştı. Oyuncular Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Sarp Apak, Cemil Büyükdögerli, Gökçe Özyol, şarkıcı Mehmet Erdem ile Cemil Büyükdöğerli, Kaan Razgırat ve Mehmet Kaya Hakyemez hakkında da 50 bin TL güvence miktarı ödemeleri şartıyla serbest bırakılarak, yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.