Urfa milletvekilinden Papa’ya tepki!

Urfa milletvekilinden Papa’ya tepki!

AK Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Papa Franciscus’un ziyaret ettiği Irak’ın antik Ur kentini İbrahim peygamberin doğum yeri olarak göstermesine tepki gösterdi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, 5-7 Mart tarihlerinde Irak ve ona bağlı "Kürdistan Bölgesi"ni ziyaret etti.

Ur kentinde Müslüman ve Hıristiyan din adamları tarafından karşılananan Papa’nın ziyareti dolayısıyla düzenlenen dinler arası buluşmada Kuran ve İncil'den bölümler okundu ve "İbrahim'in çocukları" başlıklı bir dua edildi.

Papa Francesco burada yaptığı konuşmada, Ur kenti ile İbrahim peygamberi ilişkilendirerek, “Bizler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar, diğer dinlerden kardeşlerimizle birlikte, babamız İbrahim'i onurlandıralım.” dedi.

Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Papa Franciscus’a yönelik, "PAPA da olsanız hata yapabilirsiniz. Gafınızı düzeltmek ise bizim bir Urfalı olarak görevimiz: Bütün dünya Hz. İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı beldenin URFA olduğunu biliyor. Tarihler ve araştırmalar bunu ortaya koyuyor. Umarım PAPA da bu hakikati en kısa zamanda öğrenir...” tepkisini gösterdi.

fakibaba.jpg

 Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.