Ürünlerinde domuz eti çıkmıştı! O firmayı aklamaya çalışan müdürlere ceza yağdı

Ürünlerinde domuz eti çıkmıştı! O firmayı aklamaya çalışan müdürlere ceza yağdı

Ürünlerinde domuz eti çıkan 'Gurme Gıda' adlı firma Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü’nden aldığı raporla kendini aklamaya çalıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, Kocaeli’de faaliyet gösteren Gurme Gıda adlı firmanın ürünlerinde domuz eti kullanıldığı tespit edilmişti.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde iki ürününde domuz eti tespit edilen Gurme firmasının ocak ayından yayınlanan listede de bir ürününde yine domuz eti bulundu.

 

MÜDÜRLÜK FİRMAYI AKLAMAYA ÇALIŞMIŞ


Ancak firmanın, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından aklandığı ortaya çıktı. İl müdürlüğünün 19 Temmuz 2019 tarihli yazısında, “Yaptığınız detaylı iç kontrol ve çalışmalarınız doğrultusunda görüldüğü üzere bahsedilen soruna tağşiş değil kontaminasyon olduğu kanaatine varılmıştır. İşletmenizde bahse konu olaydan sonra alınan numunelerde domuz geni yönünden herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır” denildi.

Üstelik firma, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden aldığı bu yazıyı gerekçe göstererek bakanlığı mahkemeye verdi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Tarım ve Orman Bakanlığı da bakanlığa bilgi verilmeden söz konusu firmayı aklayan yazısından dolayı söz konusu Tarım İl Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın soruşturması tamamlandı. Yapılan soruşturma sonucunda, ürünlerinde domuz eti çıkan firmayı aklamaya çalışan görevlilere ceza verildi. Kocaeli İl Müdürü Kerim Mete ve Kocaeli eski İl Müdürü, şimdilerde ise Sakarya Tarım İl Müdürü olan Nuri Al hakkında 1/8 oranında aylıktan kesme cezası verildi. Her iki isminde yakın zamanda görevlerinden alınması bekleniyor.

İlgili haberler

gurme.JPG

 

 

yeni-g.JPG

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.