Üsküdar'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan kadının bacağı kesildi

Üsküdar'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan kadının bacağı kesildi

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde 2 ay önce başıboş iki köpeğin saldırısına uğrayan 82 yaşındaki Yücel Ata'nın bacağı kesildi.

18 Eylül akşamı Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde meydana gelen olayda 82 yaşındaki Yücel Ata, namazını kıldıktan sonra yaşadığı binanın önüne çıkarak yürüyüş yapmak istedi.

Bu sırada Yücel Ata biri pitbull cinsi olmak üzere iki başıboş köpeğin saldırısına uğradı.

Kadının acı dolu feryatlarına yetişen vatandaşlar, 82 yaşındaki Yücel Ata'yı başıboş köpeklerin saldırısından ağır yaralı olarak kurtardı. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadın, doku nakli ameliyatları da dahil olmak üzere 15 ameliyat geçirdi.

Eski sağlığına kavuşamayan Yücel Ata'nın bacağı kesildi. Bacağını kaybeden Ata, evinde tedavi ediliyor.

 

"KÖPEK HER YERİMİ PARÇALADI, KOPTU BACAĞIM"


Dehşet anlarını anlatan Ata, "Herkese bağırdım, herkes başıma toplandı. Köpek her tarafımı ısırdı, iki ayağımı, iki kollarımı. O sırada kendimi kaybettim. Ambulans geldi, beni hastaneye götürdü. Köpek her yerimi parçaladı. Koptu bacağım. Bacağımı kestiler. 2 ay tedavi gördüm. Şimdi hala evde yatıyorum. Çok zor durumdayım, kendimi toparlayamıyorum, o gün bugündür yatıyorum" diye konuştu.


"BİZ DAHA BUNUN HELALLİĞİNİ ALACAĞIZ, ANNEMİN HABERİ YOK"


Doktorların bacağı almak zorunda olduklarını, almazlarsa annesi Yücel Ata'yı kaybedebileceklerini söylediklerini anlatan oğul Abdullah Ata "'Ayağını alırsak yüzde 50, almazsak yüzde 100 hayatını kaybeder.' dediler. Kardeşlerimi aradım, artık mecbur kaldık, annemi kurtarmak için. Bacağı kesildi. Biz daha bunun helalliğini alacağız. Helallik almadık. Annemin haberi yok. Biz buna zor karar verdik, ne yapacağımızı şaşırdık. İlk başta biz karar veremedik, mecbur kaldık, artık annemi kurtarmak için ayağını aldırmaya... Annemin bundan birkaç gün sonra haberi oldu. Alıştıra alıştıra söyledik" dedi.


SERBEST BIRAKILDILAR


Abdullah Ata, köpekleri başıboş bırakan sahiplerinin serbest bırakıldıklarını hatırlattı. Pitbull cinsi köpeği gezdiren Hakan Ç., Hüseyin Ç. ve Cafer P. olayın ardından gözaltına alınmış fakat adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.