Üsküp’te 'Kuzey Makedonya Türkleri Çalıştayı' yapıldı

Üsküp’te 'Kuzey Makedonya Türkleri Çalıştayı' yapıldı

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından 'Kuzey Makedonya Türkleri Sayım Değerlendirme Çalıştayı' düzenlendi.

Makedonya'da Nisan ayından yapılacak nüfus sayımının ele alındığı çalıştaya, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök ve MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin’in yanı sıra Kuzey Makedonya’daki Türk siyasi parti başkanları, bakan yardımcıları, milletvekilleri, ülkedeki Türk ve yerel kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve diğer davetliler katıldı.

 Çalıştay kapsamında, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve YTB Başkanı Abdullah Eren’nin bu yöndeki desteklerini ifade ettikleri video mesajlar da paylaşıldı.

Büyükelçi Sekizkök, yaptığı konuşmada, nüfus sayımının önemine işaret ederek “Bu ülkenin kadim ve kurucu halklarından biri olan Kuzey Makedonya Türklerinin sayımlar konusundaki farkındalığını ve heyecanını büyük memnuniyetle gözlemliyorum.” dedi.

 Ülke dışında bulunan Kuzey Makedonya Türklerinin de nüfus sayımına iştirak edeceklerini dile getiren Sekizkök, “Elbette ki nüfus sayımında uluslararası standartların ve şeffaflığın gözetilmesi büyük önem taşımaktadır. Sayım sürecinde Türk toplumunun her ferdi sosyal sorumluluk taşımaktadır. Ben bu düşüncelerle çalıştayın verimli geçmesini diliyorum.” temennisinde bulundu.

MATÜSİTEB Başkanı Emin de nisan ayındaki nüfus sayımının Kuzey Makedonya Türkleri için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak sayımın Kuzey Makedonya Türklerinin lehine hayırlı sonuçlar vermesini diledi.

Çalıştay'ın sonunda, Kuzey Makedonya Türkleri Milli Sayım Koordinasyon Kurulu kurulmasına karar verildi ve 15 maddelik sonuç bildirgesi yayımlandı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.