Uşşaki Tarikatı vakıflaştı! Tarikatın lideri çocuk istismarından tutuklu

Uşşaki Tarikatı vakıflaştı! Tarikatın lideri çocuk istismarından tutuklu

Sakarya'da 12 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar ile gündeme gelen Uşşaki tarikatı, Balıkesir'de Sıddık Naci Eren Uşşaki Vakfı adıyla vakıf kurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre Uşşaki tarikatı, Sıddık Naci Eren Uşşaki Vakfı adıyla vakıf kurdu. 

Balıkesir merkezli Sıddık Naci Eren Uşşaki Vakfı’nın kurucuları, Yasin Genç, Ali Eren, Sabri Eren, Mehmet Eren, Nazmi Eren, Ahmet Eren, Zekai Kafaoğlu, Abdulkadir Eren, Ayhan Çöllü ve Raif Özkan olarak sıralandı.

Kuruluş senedinde vakfın amacına yönelik, "Camiler, mescitler, yurtlar, eğitim müesseseleri, konferans salonları, kütüphaneler, laboratuvarlar, araştırma merkezleri, kimsesiz düşkünler için barındırma ve yetiştirme evleri, aşevleri ve buna benzer hayır ve kültür müesseseleri inşa ve tesis etmek ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmek" ifadeleri kullanıldı.

Vakfın mal varlığı ise 80 bin TL olarak belirtildi.

Vakfın yönetim kurulu Raif Özkan, Zekai Kafaoğlu ve Ahmet Eren isimlerinden oluştu. Vakfın faaliyetlerini sonlandırması halinde arta kalan malların Türkiye Diyanet Vakfı’na devredileceği bildirildi.

 

ELEBAŞI CİNSEL İSTİSMARDAN TUTUKLU

 

Uşşaki tarikatının elebaşı Fatih Nurullah, küçük yaştaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 1 Eylül 2020 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Görgü tanıkları ve dergâhta bulunan diğer öğrencilerin ifadeleri sonrasında Nurullah’ın küçük yaştaki başka çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu belirtilmişti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.