Utanç Listesine soruşturma

Utanç Listesine soruşturma

Kamuoyunda ‘utanç listesi’ başlığı ile gündeme gelen 115 ‘hamile çocuk’ ile ilgili önemli bir gelişmenin yaşandığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye’nin gündeminde yer alan 115 ‘hamile çocuk’ ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 15 yaşın altındaki çocukların ifadelerinin yarın alınmaya başlanacağı öğrenildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre;  yarın ilk olarak emniyet çocuk büro ekipleri, kendi bölgelerindeki çocukların ifadelerini, hastane bünyesindeki Çocuk İzleme Merkezinde almaya başlıyor. İfade alınması işlemi sırasında, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşirelerin yanı sıra soruşturmayı yürüten bir savcının da olduğu öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğu saptanmıştı. Bu kayıtların 'zorunlu' olmasına karşın polise bildirilmediğini belirleyip hazırladığı tutanakla durumu savcılığa bildiren hastane görevlisi hakkında inceleme başlatılmış, görev yeri iki kez değiştirilmişti.

Kaynak:Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.