Uygulama başladı hemen başvurun! Tüm faturalarınızın yarısı anında silinecek

Uygulama başladı hemen başvurun! Tüm faturalarınızın yarısı anında silinecek

Kış ayının gelmesiyle birlikte doğalgaz faturaları da birçok kişinin korkulu rüyası olmaya başladı. Ancak yapılan son duyuruda fatura desteklerinin başladığı da açıklandı. Peki, fatura desteği nasıl alınır? Fatura desteği ne kadar?

Yeniakit'in haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara destek olmak için çeşitli yardım programları düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda, elektrik, su ve doğalgaz faturası yüksek olanlara sağlanan fatura destekleri de başladı. Fatura desteğinden faydalanmak isteyenler PTT üzerinden kolayca destek ödemelerini alabilecek.

Fatura desteğinden faydalanmak isteyenler, başvuru işlemlerini e-Devlet sisteminden yapabilirler. Ancak, başvuru yaparken tüm bilgileri eksiksiz ve doğru girmek büyük önem taşıyor.

Aksi taktirde başvurunuz onaylanmayabilir. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT üzerinden her ay düzenli olarak ödemelerini alabilecekler.

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarının yüksekliğinden dolayı sıkıntı yaşayanlar bu destek ödemeleri ile bir nebze de olsa rahatlayacaktır.

Fatura desteği gibi diğer sosyal destek programlarından da yararlanmak için başvurunuzu yine e-Devlet sisteminden yapabilirsiniz.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.