Uysal: İttifakla sistemin değirmenine su taşımak istemiyoruz

Uysal: İttifakla sistemin değirmenine su taşımak istemiyoruz

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, herhangi bir ittifakta yer almamalarına ilişkin "Eleştirdiğimiz sistemin değirmenine, ittifaklar dolayısıyla su taşır hale geliyoruz" dedi.

Demokrat Parti, 31 Mart Yerel Seçimi için İYİ Parti’nin il teşkilatının başvuruyu geciktirmesi nedeniyle aday gösterilemeyen Burhanettin Kocamaz için devreye girdi ama YSK Kocamaz’ın DP’den aday olması yönündeki başvuruyu da reddetti. Bunun üzerine yeni bir formül bulundu. İYİ Parti’li Ayfer Yılmaz, partisinden istifa ederek DP’den aday olmak üzere Seçim Kuruluna başvurdu.

Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’e konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Haziran seçiminde ittifakın içinde yer alalarına rağmen 31 Mart Yerel Seçiminde CHP-İYİ Parti iş birliğine neden dahil olmadığını açıkladı.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle;

İTTİFAKLAR ELEŞTİRDİĞİMİZ SİSTEMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞINIYOR

Uysal, iki kutupluluğa mahkûm edilmiş bir Türkiye olduğunu iddia ederek, “Eleştirdiğimiz sistemin değirmenine, ittifaklar dolayısıyla su taşır hale geliyoruz. Demokrat Parti olarak biz ne bir siyasal partinin kazandıranı ne bir siyasal partinin kaybettireniyiz. Biz kendi mücadelemizi veriyoruz. Her daim tercihimiz siyasetin iki kutuplu olmaması ve milletin iradesinin önüne kuvvetli bir tercihi ortaya koyabilmektir. Mersin’de çok özel bir süreç yaşandı. Ayrıca Mersin özelinde, siyaset orada iki kutuplu değil. CHP’nin de ayrı bir adayı var.

ÖNEMLİ ŞEHİRLERİ KAYBETMELERİ ÖNEMLİ PARAMETREDİR

Yerel seçimlerin kendine has bir mahiyeti var. Özellikle bu kutuplaşma konjonktüründe bir takım lokasyonlar önemlidir. AK Parti’nin İstanbul ve Ankara’yı kaybetmesi, muhalefetin İzmir’i kaybetmesi önemli bir parametredir. Antalya, Bursa, Hatay, Adana, Mersin, Diyarbakır bir takım referans yerler, temayüller onu gösterir.

MUĞLA AYDIN İSKENDERUN YALOVA’DA İDDİALIYIZ

İstanbul, Ankara’dan başlayarak özellikle büyükşehirlerde bu iki kutupluluğa mahkûm edilmiş diye tarif ettiğim sürece bizler de muhatabız. Ama onun dışında mukayeseli üstünlüğümüz, Ege’den başlayarak Türkiye’nin pek çok noktasında kendi varlığımızı ortaya koyabileceğimiz adaylarımız ve bu mücadelemize destek olmak isteyen insanlar var. Sayın Mehmet Kocadon Muğla büyükşehir adayımız. Muğla, Aydın, İskenderun, Yalova iddialı olduğumuz yerler. Büyük ölçekli ilçelerimiz arasında da iddialı olduğumuz yerler var.

‘BİR TARAFTA AK PARTİ-CHP, DİĞER TARAFTA MHP-HDP KAVGASI VAR’

Sayın Erdoğan, 7 Haziran 2015’ten bu yana kurduğu mekanik dolayısıyla siyasetin hatlarını, sınırlarını çizdi. Türkiye’de bir süredir iki aksta kavga var. Bir tarafta AK Parti-CHP aksı, diğer tarafta MHP-HDP aksı. Bu iki akstaki kavganın yanı sıra seçim sisteminin kendisi yani yüzde 10 barajı da buna elverişli bir imkân sunmuştur. İnsanlarımız son 10 yıldır doğrudan kendi tercihlerini yapabilir halden çıkmış, stratejik oy kullanır hale gelmiştir. Sebebi de bu kutuplaşma. Doğrudan tercih yerine “aman ha, a partisi gelmesin b partisine verelim” deniyor.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.