Uyurken kilo verilir mi? Canan Karatay açıkladı…

Uyurken kilo verilir mi? Canan Karatay açıkladı…

Sağlıklı yaşam hakkında önemli bilgiler veren Prof. Dr. Canan Karatay, uykuda kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi. İşte Canan Karatay’ın açıklamaları;

Yaptığı her açıklamayla gündeme oturan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de uykuda zayıflamanın mümkün olduğunu söyledi.

Zayıflamanın sadece yediğimiz yemeklere dikkat ederek değil, uykuda da mümkün olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giren leptin adlı hormonun, depolanmış yağları yakarak kan şekerine dönüştürüp gerekli enerjiyi sağladığını belirtti.

canan-karatay-siyasetcafe-001.jpg

Karatay, "Leptin yediklerinizi enerjiye çevirir. Bu hormon en çok saat 2 ile 4 arası salgılanıyor" dedi. Yani akşam saat 8'den sonra hiçbir şey yenmez ise gece yarısı leptin hormonu ortaya çıkıyor ve kalçalar ile göbekteki yağları yakıyor” dedi.

'LİGHT' İÇECEKLER TEHLİKELİ

Prof. Karatay, light ürünlerin insan sağlığına verdiği zarara değinerek, aspartam kullanılan diyet içeceklerin vücuda girdiğinde ısındığını, ardından sahte alkol yapımında kullanılan metionin ve metanol denilen maddeye dönüştüğünü belirtti.

Light içeceklerin içindeki 'aspartam'ın şeker hastalığı ve kanser riski taşıdığını belirten Karatay, şekerin kanser hücrelerini beslediğini vurgulayarak, mısır şurubunda bulunan fruktozun en tehlikeli şeker olduğunu söyledi.

D VİTAMİNSİZ ZAYIFLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

D vitaminin vücutta bulunan en doğal ve en güçlü antioksidan olduğunu söyleyen Karatay, bu vitaminin alınmaması durumunda kilo vermenin mümkün olmadığını söyledi. D vitaminin, en önemli kaynağı bilindiği üzere güneş ışığıdır.

PAKET GIDALAR KISIR YAPIYOR

Paketlenmiş gıdaların kısırlığı artırdığını söyleyen Karatay, "Okul kantinlerinde satılan aşırı şekerli ve paketlenmiş gıdaların hormon bozukluğuna yol açtığını, hem erkeklerde hem de kadınlarda kısırlığın artmasında en büyük etken olduğu kanıtlandı. Çocukların ve gençlerin, şekerli ve paket yiyeceklerden uzak durmaları şart. 12 yaşındaki çocukların belleri, memeleri büyümekte. Bunun nedeni paketlenmiş yiyecekler" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.