Uyuşturucu baronu savcıya 48 yıl hapis cezası istendi

Uyuşturucu baronu savcıya 48 yıl hapis cezası istendi

Adana-Konya hattında uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan eski Adana Savcısı Osman Yarbaş hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yarbaş hakkında 48 yıla kadar hapis cezası istendi.

Geçen yıl Konya'da 25 kilogram eroinin yakalandığı operasyonun ardından başlatılan soruşturmada, dönemin Adana Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş ve iki polisin de aralarında olduğu 21 kişi hakkında dava açılmıştı.

İddianamede 48 yıla kadar hapsi talep edilen eski savcı Yarbaş'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu" ve zanlıların doğu illerinden temin ettikleri uyuşturucuyu Adana üzerinden götürdükleri Konya'da sattıkları belirtildi.

İddianamede, bu kapsamda yedi ayrı uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı ve yakalanan toplam uyuşturucu madde miktarı ise 43 kilo 600 gram olduğu ifade edildi.

Davanın bir numaralı sanığı olan eski savcı Osman Yarbaş "örgüt lideri" olarak tanımlanarak hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlarından ceza istendi. Yine "uyuşturucu madde ticareti" yapmaktan ceza istenen polisler Cumhur Acarca "örgüt yöneticisi", Mehmet Barış Yılmaz ise "örgüt üyeliğiyle" suçlandı.

 

77 sayfalık iddianamede, şöyle denildi:

 

"Bu şahıslar ile zaman zaman aynı araç içerisinde seyahat ettiği, örgüt lideri Osman Yarbaş'ın Konya iline nakledilecek uyuşturucu maddeleri yönetici C.K. aracılığı ile yine C.K.'nın ayarlamış olduğu öncüler ve kuryeler vasıtası ile doğu illerinden önce Adana ve Mersin illerine, bu illerden de Konya'ya naklettirerek, Konya'da uyuşturucu maddenin dağıtımından sorumlu olan (Konya'da yaşayan) B.T. ve G.T. isimli örgüt üyelerine teslim ettirdiği tespit edilmiştir."

İddianamede üç ayrı uyuşturucu sevkiyatı ayrıntılı biçimde anlatıldı. 

HSK 2. Dairesi, 18 Ağustos'ta Osman Yarbaş'ın meslekten çıkarılmasına hükmetmişti. 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.