Uyuşturucu Baronunu bırakan hakimden flaş ifade! AKP'li vekil baskı yaptı

Uyuşturucu Baronunu bırakan hakimden flaş ifade! AKP'li vekil baskı yaptı

Uyuşturucu Baronunu serbest bırakan hakimin ifadesi ortaya çıktı. Hakim Özcan, AKP’li vekilin kendisine baskı yaptığını ileri sürdü. İşte ayrıntılar;

AK Partili Burhan Kuzu’nun uyuşturucu baronu İranlı Naci Şerifi Zindaşti’nin serbest bırakılmasında rolü olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Zindaşti’nin serbest bırakılması kararını alan İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan hakkında HSK soruşturma açmıştı. Soruşturma kapsamında ifade veren Hakim Özcan’ın ifadesi ortaya çıktı.

Özcan, verdiği ilk ifadede olayı şöyle anlatmıştı:

“İktidar partisinden eski milletvekili beni sürekli arayarak bu şahsın mutlaka tahliye edilmesi gerektiği yönünde telkinde ve baskıda bulundu. Devletin bu konuda bir duyarlılığı olduğunu belirtti.”

KAVURMACI’YI DA TAHLİYE EDEN HAKİM

Hakim Cevdet Özcan, daha önce de Türkiye’nin gündemine geldi.

Özcan, istifa ettirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı, FETÖ davasından tutuklu bulunan Ömer Faruk Kavurmacı’yı da tahliye etmişti.

Kavurmacı’nın avukatları tahliye dilekçelerinde özel bir hastaneden verilen sağlık raporuna yer verip, Kavurmacı’nın tutuklu kalamayacağını ileri sürmüştü.

ÖZCAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Kavurmacı’nın tahliyesinin ardından, Fethullahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu adına Av. Burak Bekiroğlu suç duyurusunda bulunmuştu.

Bekiroğlu, “FETÖ silahlı terör örgütü soruşturmasında tutuklanan ve hakkında kuvvetli delil bulunan Ömer Faruk Kavurmacı'nın birkaç ay içerisinde ve şaibeli bir şekilde tahliye edilmesinin ivedilikle araştırılmasını” istedi.

Bekiroğlu’nun dilekçesinde, Kavurmacı’yı serbest bırakan hakim Özcan’la ilgili şu noktaların araştırılmasını istedi:

“Kararı veren hakim hakkında FETÖ silahlı terör örgütü ile bağlantısının olup olmadığının tespitine, bu kişinin HT cep telefonu kayıtlarının 5 ay geriye dönük getirtilerek, FETÖ terör örgütünün şüphelileri, firari imamları ile teması olup olmadığının tespiti, kararı veren hakimin şüpheilnin ailesinden veya ailesine bağlı şirketlerde çalışanlarla son 6 aydır telefon temasının olup olmadığının tespitine, Adliye kameralarının incelenmesine, kararı veren hakimin son 6 aydır banka hesaplarına kimler tarafından ne kadar meblağ para yatırıldığının tespitine, şüpheli meblağlarda yatan paralar ve başkaca temaslar var ise kararı veren hakim hakkında gereğinin yapılması..."

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Av. Burak Bekiroğlu'nun suç duyurusunu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, HSYK'ya gönderdi.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, Kavurmacı’nın tahliyesinin tartışma yaratması üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili HSK'ya başvurduğunu, tahliye işleminin “Nöbetçi hakime” denk getirilerek yapıldığı iddiasının incelendiği açıklamasını yapmıştı.

Söz konusu incelemeden ne çıktığını bilmiyoruz. Ancak, hakim Cevdet Özcan, aynı koltukta oturmaya devam etti. Ömer Faruk Kavurmacı’yı tahliye eden Özcan, aylar sonra Türkiye’nin gündemine, Zekeriya Öz’ün prenslerinden uyuşturucu baronu Zindaşti’yi tahliye etmesiyle geldi.

Özcan ifadesinde de bunu eski bir AKP’li vekilin baskısıyla yaptığını söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.