Uyuşturucuyla yakalanan ambulans kimin? MHP'li vekilden şok açıklama

Uyuşturucuyla yakalanan ambulans kimin? MHP'li vekilden şok açıklama

Kilis'in Elbeyli ilçesinde Suriye'den dönen özel bir hastaneye ait ambulansta 20 kilogram esrar ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep'teki özel bir hastanede tedavisi tamamlanan Suriyeli hastayı ülkesine bırakan ve Çobanbey Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye dönüş yapan Y.Y. yönetimindeki 01 CGT 37 plakalı özel ambulans, gümrük muhafaza memurlarınca şüphe üzerine durduruldu.

Araçta yapılan aramada, sedyenin altına gizlenmiş 20 kilogram esrar ele geçirildi. Araç sürücüsü ile yanında bulunan N.Ç. gözaltına alındı.

Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda, esrarın Türkiye'de teslim edileceği M.H. de Çobanbey Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince Elbeyli ilçesinde yakalandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüphelinin sorgusu sürüyor.

AMBULANS ÖZEL HASTANENİN ÇIKTI!

Yayımlanan haberlerde adı açıklanmayan özel hastanenin MMT Amerikan Hastanesi olduğu öğrenildi.

MMT Amerikan Hastanesi’nin sahibi ise MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan. Muhittin Taşdoğan, MHP Gaziantep İl Başkanı olduğu Ocak ayında, 1879'da yılında bir grup Amerikalı doktorun kurduğu ve adını Azariah Smith'in verdiği Gaziantep’teki, Sev Amerikan Hastanesini satın aldı. Satın alma işleminin ardından hastanenin adı değiştirildi.

MHP’li Taşdoğan, hastanenin adını Sev Amerikan’dan MMT Amerikan’a çevirdi. Taşdoğan, bir süre önce ABD’yi protesto etmek için iPhone marka telefonunun yerine Samsung marka telefon kullanmaya başladığını açıklamıştı.

AÇIKLAMA YAPMADI

Taşdoğan, ambulans aracının kişisel aracı olmadığını, hastanenin aracı olduğunu söyledi. Taşdoğan, bu yüzden de bir açıklama yapmayacağını ifade etti.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak MMT Amerikan Hastanesi​ de bir açıklama yaptı. Ambulansın hastaneye ait olmadığını ifade eden hastane yönetimi, söz konusu aracı bir şirketten kiraladıklarını belirtti.

Hastaneden yapılan açıklama şu şekilde:

"Haberlere konu olan ambulans hastanemize ait değildir. Hastanemize ait olan ambulans aracı bakımda olduğu için söz konusu araç geçici olarak özel bir ambulans şirketinden kiralanmıştır. Olayın gerçekleştiği 13.11.2018 günü, Kilis ili Elbeyli ilçesine rutin tedavisi biten bir hastanın bırakılması için ambulans görevlendirilmiş ve 2016 yılından bu yana kuruluşumuzda çalışan Y.Y isimli personel ambulansla birlikte hastanemizden hareket etmiştir.

Ambulans görevini bitirip şehrimize dönerken Kilis Çobanbey Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince sınır geçişi esnasında incelenmiş ve araçta haberlere konu olan madde bulunmuştur. Olaya karışan kişiler ile ilgili Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasal işlemler başlatılmıştır.
Söz konusu olayı gerçekleştiren kişilerin eylemi kendi iradeleri ile planlayıp uyguladıkları ve olayın hastanemizle ilgisi olmadığı, aksine Hastanemizin bu olay neticesinde mağdur olduğu yapılan tahkikat sürecinde açıkça ortaya çıkmıştır. Uzun yıllardır bölgeye referans sağlık hizmeti sunan Kuruluşumuzun konu ile yakından veya uzaktan ilgisi bulunmamaktadır. MMT Amerikan Hastanesi olarak suçluların en ağır cezayı alması konusunda Yüce Türk Adaletine ve yargımıza olan güvenimiz tamdır.'

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.