Uzaklaştırma cezası biten cani koca, aynı gün eşini katletti

Uzaklaştırma cezası biten cani koca, aynı gün eşini katletti

Samsun'da yaşayan Gülbahar Kaya, koronavirüs nedeniyle yeniden uzaklaştırma kararı aldıramadığı eşi Baki Kaya tarafından katledildi.

Samsun'da yaşayan Baki Kaya'ya eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 31 Aralık-31 Ocak tarihleri arasında uzaklaştırma cezası verilmişti. Kaya, cezasının bittiği gün 3 çocuk annesi eşi Gülbahar Kaya'yı 10 yerinden bıçaklayarak katletti. Talihsiz kadının koronavirüs nedeniyle yeniden uzaklaştırma kararı almaya gidemediği ortaya çıktı.

Kavak ilçesinin Yaşar Doğu Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Gülbahar Kaya, kendisine şiddet uygulayan eşi Baki Kaya (40) hakkında 31 Aralık-31 Ocak tarihleri arasında uzaklaştırma kararı aldırıp 14 Ocak'ta da boşanma davası açtı. Gülbahar Kaya kocasının uzaklaştırma kararı bitince korona olduğu için yeniden uzaklaştırma kararı aldırmaya gidemedi.

 

10 YERİNDEN BIÇAKLADI

 

Kocasıyla aynı zamanda hala-dayı çocuğu olan Gülbahar Kaya'nın kayınvalidesi Zahide Kaya bugün genç kadının evine gitti. Annesinin peşinden eve giren Baki Kaya eşine bıçakla saldırarak 10 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan ve 112 ekipleri tarafından Kavak Devlet Hastanesine kaldırılan Gülbahar Kaya yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Baki Kaya ve annesi Zahide Kaya ise polis tarafından gözaltına alındı.

 

"KORONA YÜZÜNDEN İMZAYA GİDEMEDİ"

 

Samsun Barosu avukatlarından İlhan Ayrancı olayı sosyal medya hesabından duyurdu. Avukat Ayrancı yaptığı paylaşımda üzüntüsünü dile getirerek, "Çok üzgünüm ve kırgınım! Geliyorum diyen cinayete engel olunamadı. Sürekli tehdit eden eşine karşı boşanma davası açan müvekkilim G.K. uzaklaştırmasının bittiği gün eşi tarafından katledildi. Kovid nedeniyle karantinada olduğu için imzaya gidemediğinden katile tekrar uzaklaştırma verilmemiş ve o da bundan aldığı cesaretle zorla eve girip eşini bıçaklayarak katletmiştir. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, somut tehdit varken daha etkin tedbir alınmalı. Artık yeter, kadın cinayetlerine son" ifadelerine yer verdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.