Uzan’ın hedefinde Babacan ve Şener var: Hırsızlar!

Uzan’ın hedefinde Babacan ve Şener var: Hırsızlar!

Şu anda Fransa’da yaşayan ve Türkiye'ye dönme hazırlığı yaptığı iddia edilen Cem Uzan, sosyal medyada Abdüllatif Şener ve Ali Babacan'ın fotoğraflarını paylaşıp "Uzan Ailesi'ne kurulan kumpasın sorumlusu hırsızlar" diye yazdı.

Cem Uzan, sosyal medyadan yaptığı son paylaşımlarla dikkat çekti. Muhalefeti bölme amacıyla anlaşmalı olarak dönüş yapacağı iddia edilen Uzan, yurt dışına kaçmasına sebep olduklarını söylediği kişilerin fotoğraflarını paylaştı.

 

Uzan’ın paylaşımlarından biri de CHP’de siyasete devam eden eski bakan Abdülatif Şener ile AK Parti’den ayrılarak parti kurmak üzere olan Ali Babacan oldu. Uzan, twitter hesabından bu iki ismin de fotoğraflarını koyarak “Uzan Ailesi’ne kurulan kumpasın sorumlusu hırsızlar Ali Babacan – Abdüllatif Şener” diye yazdı.

 

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

 

Cem Uzan’ın Türkiye’ye dönüşü ve yeniden yargılanması konusuna ilişkin kurucusu olduğu Genç Parti tarafından geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenlenmişti.

 

Parti sözcüsü Metin Altmışkara, “Cem Uzan siyasete girişinin bedelini tüm aile fertleriyle birlikte çok fazla ve ağır ödemiştir. Uzan ailesine karşı FETÖ tarafından büyük bir ustalıkla komplo yapılmıştır. 50 yıllık bir grup ve holding ortadan kaldırılmıştır. Uzan ailesinin hak arama mücadalesi devam etmektedir. O gün yaşananları Hanefi Avcı Haliçte Yaşayan Simonlar kitabında açıklamıştı. Yargılayan 26 hakimin 16’sı FETÖ’cüdür” demişti. Altışkara, yeniden yargılama için başvuru yaptıklarını ve Türkiye’ye dönüşle ilgili hukuki sürecin başlatıldığını ifade etmişti.

 

 

YURTDIŞINA KAÇTI

Star TV ve Star Gazetesi’nin yanı sıra İmarbankası ve TELSİM gibi dev şirketlerin eski sahibi Cem Uzan 2002 yılında Genç Parti’yi kurarak siyasete atıldı. 3 Temmuz 2003’te İmar Bankası ve Adabank’a Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu.

Soruşturma çerçevesinde Uzanlar’ın birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el konuldu. Eylül 2009’da gizli yollardan Türkiye’yi terk etti. 12 Ekim 2009 tarihinde, Fransa’ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi.

 

 

uzan.JPG

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum