Uzman isim açıkladı! Esmerler korona geçirmeye daha yatkın

Uzman isim açıkladı! Esmerler korona geçirmeye daha yatkın

Medipol Üniversitesi Vatan Klinikleri İç Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Derya Arğun, koyu renk tene sahip bireylerin koronavirüs geçirmeye daha yatkın olduklarını ifade etti.

Medipol Üniversitesi Vatan Klinikleri İç Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Derya Arğun, vücuttaki D vitamini eksikliğinin Kovid-19'a yakalanma riskini artırabileceğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Dr. Arğun, dünyada yaklaşık 1 milyar insanda D vitamini eksikliği olduğunun tahmin edildiğini dile getirerek "Yapılan çalışmalarda, ülkemizde de vitamin D eksikliği oldukça yaygın. D vitamini içeren besin sayısının az olması nedeniyle, bu vitaminin yüzde 10 ila 20 gibi az bir kısmı gıdalarla alınır. Önemli bir kısmı yani yüzde 80 ila 90'ı ise UVB ışınları etkisiyle ciltte sentezlenir ve sentez için cilde direkt güneş ışını teması gereklidir" dedi.

 

"KOYU TEN RENGİNE SAHİP OLANLAR KORONAVİRÜSE DAHA YATKIN''

 

Dr. Arğun, yakın zamanda 20 Avrupa ülkesine ait verilerle yapılan kapsamlı bir araştırmayı da şu şekilde açıkladı:
 

"Araştırmada her bir ülkedeki popülasyon genelinde Kovid-19 enfeksiyonu geçirenlerde kandaki ortalama D vitamini seviyelerinin düşük olduğu tespit edildi. D vitamini eksikliği oranlarının genel olarak yüksek olduğu Kuzey Yarımküre ülkelerindeki ölüm oranı da yüksek çıkmıştır. Yine yapılmış bilimsel araştırmalarda, D vitamini eksikliği ile şiddetli Kovid-19 arasında bir ilişki bulunduğu bildirilmiştir. Başka bir çalışmada ise koyu renk tene sahip bireylerin D vitamini eksikliğine ve dolayısıyla şiddetli Kovid-19 enfeksiyonu geçirmeye yatkın oldukları saptanmıştır.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.