Uzman isim açıkladı: İstanbul'a kar yağacak mı?

Uzman isim açıkladı: İstanbul'a kar yağacak mı?

Türkiye son günlerde bahar havasını yaşıyor. Cumartesi günü başta İstanbul olmak üzere yağış bekleniyor. Peki, havalar ne zaman soğuyacak? İstanbul’a kar yağacak mı?

Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle termometler mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyrediyor. Önümüzdeki günlerde de güneşli ve ılık hava etkili olacak. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, havaların soğuyacağı tarihi ve kar yağışı tahminini paylaştı.

Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumartesi Batı'ya yağmur 1 günlük geliyor salı günü tekrar gelecek. Pazar Anadolu'da yağış olacak. Haftaya perşembe günü kuzeyden soğuk hava gelecek sıcaklıklar 7-8 derece düşecek. Anadolu'da kar yapar. Marmara'da yükseklerde karla karışık yağmur yapabilir" ifadelerine yer verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, kar ihtimalinin ise çok düşük olduğunu söylemişti.

Tek, “Çok uzun periyotlu tahminlerde Mart’ın 8’i gibi Marmara ve Karadeniz’de çok küçük de olsa bir kar yağışı olasılığı bulunuyor. Ancak bu ihtimalin oldukça uzak olduğunu eklemekte fayda var” demişti.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.