Uzman isim şiddetini verdi! Beşik gibi sallanan Manisa için korkutan uyarı

Uzman isim şiddetini verdi! Beşik gibi sallanan Manisa için korkutan uyarı

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'da meydana gelen depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Manisa ve Akdeniz son dönemde adeta beşik gibi sallanıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'da yaşanan depremlerle ilgili "Gelenbe fayı 7.0 şiddetine kadar deprem üretebilecek potansiyelde" açıklamasını yaptı.

 

'BÖLGEDE 3 FAY BİRDEN ETKİN HALDE'


 

Sözbilir depremle ilgili şunları söyledi:

 

'Manisa'daki 5.4 şiddetindeki depremin ardından 2000'i geçti artçı deprem sayısı. O bölgede aslında birbiriyle bağlantılı 3 tane fay var. Ana şok bu 3 fayın çok yakın meydana geldi. Önce Soma- Kırkağaç fayıkırılmaya başladı. Bu dönemde 1000'in üzerinde artçı deprem üretti. Daha sonra kırılmalar Akhisar ve Gelenbe faylarında oldu.3 fayın ortasında bir deprem meydana geldiği için, beklenenden daha fazla sarsıntı oldu. Şu anda 3 fay birden kırılıyor o bölgede.'

 

'7 ŞİDDETİNDE DEPREM ÜRETEBİLİR'

 

Hasan Sözbilir, NTV spikerinden gelen "Bu depremler ileride gerçekleşecek bir depremlerin öncüsü olabilir mi?" sorusuna, "2 tane ana olasılık olabilir. Birincisi, burada deprem aktivitesi üçe bölündüğü için depremin enerjisi de üçe bölünüyor olabilir. İkincisi, enerjinin Gelenbe veya Akhisar fayına aktarılması durumunda, Gelenbe fayının 40 kilometrelik 2 segmenti bulunduğu için 6.9 ya da 7.0 şiddetinde deprem oluşturma potansiyeli var. Akhisar fayı daha kısa bir fay, 6.4 büyüklüğünde bir deprem üretebilir. Şu an oluşan depremler Gelenbe fayının güney ucunda gerçekleşiyor. Bir kısmı da Akhisar fayında. Şu an itibariyle iki fayda da deprem aktivitesi başlamış durumda" yanıtını verdi.

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.