Uzman isim tarih verdi! Kar yağışı ne zaman sona erecek?

Uzman isim tarih verdi! Kar yağışı ne zaman sona erecek?

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'daki kar yağışının ne zaman sona ereceğini açıkladı.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı hayatı adeta durma noktasına getirdi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kentte kar yağışının ne zaman sona ereceğiyle ilgili, "Kar etkisini çarşamba gününe kadar sürdürecek" dedi.

CNN TÜRK canlı yayınında konuşan Orhan Şen İstanbul'daki kar yağışının Çarşamba günü etkisini azaltacağını belirterek açıklamalara yer verdi.

 

"KAR ETKİSİNİ ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR SÜRÜDÜRECEK"

 

Prof. Dr. Orhan Şen "Kar etkisini çarşamba gününe kadar sürdürecek. Ama bugün deniz etkisi dediğimiz, bizim İstanbul'a özel bir durumdur bu. Marmara'nın batısında ve güneyinde çok hızlı ve yoğun yağmaya başladı. Bunun nedeni deniz etkisi. Karadeniz üzerinden gelen bu akışlar, deniz suyu sıcaklığı havadan daha sıcak olduğu için buharlaşma yapıyor ve bu buharlaşma havadaki nemi ve yağışı arttırıyor. Şu anda onu görüyoruz. dedi.

Sözlerine devam eden Şen, "Bu sadece Marmara bölgesinin batısında. İstanbul'un Anadolu yakısında şu anda bu kadar kar yok. Akşama kadar bu devam edecek. Yarın İstanbul'da hafifleyecek biraz kar akşam da tekrar devam edecek. Bu deniz etkisi yurt dışında göl etkisi denilen ki Amerika'da yoğun kar yağışlarının olmasına örnektir. Burada bu deniz etkisi devam edecek. Dolayısıyla İstanbul'u bu gece sıcaklık Avrupa yakasında eksi 2 derece. Anadolu yakasında ise 1 dereceye kadar düşecek. Onun için dikkat etmemiz gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.