Uzman isimler kar yağışı için tarih verdiler! İstanbul beyaza bürünecek

Uzman isimler kar yağışı için tarih verdiler! İstanbul beyaza bürünecek

İstanbul'da ocak ayının gelmesiyle hava sıcaklıklarında yaşanan artış endişe yarattı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde İstanbul kar altındaydı. Peki uzmanlar ne diyor? İstanbul'da kar yağacak mı?

Hava sıcaklıkları uzun süredir mevsim ortalamalarının üstünde (bazı merkezlerde 8-10°C üstünde!) seyrediyor. Uzmanlara göre artık Türkiye kar yağışlarını ve şiddetli yağmurları karşılamak üzere.

 

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, İstanbul'a kar yağacak günü şu sözlerle açıkladı;

 

"Şubat ayı ülkenin tamamında asıl yağışlara kavuştuğumuz ay olabilir. Şu anki tahminlere göre 3-4 Şubat'ta İstanbul'da da kar havası olacak".

 

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen ise şunları söyledi;

 

"Bu hafta Türkiye yağışlı bir hava kütlesinin etkisine girecek. Cuma sabaha karşı kuvvetli bir yağış geliyor. Marmara bölgesi de bu etkili yağışın etkisine girecek ama Güney Ege'de Çanakkale, Balıkesir'de su baskınları da olabilir.

 

İSTANBUL'A NEDEN KAR YAĞMADI?

 

Orhan Şen kar yağışının İstanbul'da etkili olmamasını şu sözlerle açıkladı;

 

"İstanbul kar yağışı zor geliyor. Her sene böyle oluyor. Isı havası oluyor. İstanbul çok metropolitan bir alan. Binalar, asvaltlar var. Şehir içi 5 derecenin altına düşmesi lazım ki o zaman İstanbul'a kar yağsın. Bu gelen yağış kütlesiyle İstanbul'a kar yağabilirdi ama şehir olmasaydı. Etrafına baktığımız zaman Bursa'da, Kocaeli'de yağışlar gelecek. İstanbul'da ise yükseklere kar yağışı yapabilir. Ama daha kışın ortasındayız, İstanbul'a kar yağar mı ilerleyen süreçte bakacağız."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.