Uzmanı tarih verdi! Altın uçuşa geçecek

Uzmanı tarih verdi! Altın uçuşa geçecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu, altına yatırım yapan milyonlarca insanı ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca kişi yatırım araçlarından en çok altını tercih ediyor. Peki, 2022 yılında altının seyri ne olacak? Altın yükselecek mi yorumları şu günlerde en çok merak edilen analiz ve tahminlerden biri. Uzmanından beklenen tahmin geldi.

 

ALTIN YÜKSELECEK Mİ 2022?


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu, altının geleceği hakkında önemli tahminler paylaştı ve altın yatırımcılarına seslendi. Birçok tahmini tutan uzman, değerli metalde yeniden yükseliş trendine geçilmesini bekliyor. Şatıroğlu, altın yükselişi için beklediği seviyeleri ve tarihleri verdi.

Tunç Şatıroğlu, bu hafta altın piyasalarında yaşanan düşüşün geçici olduğunu ifade ederek, yükseliş trendine çok az kaldığını söyledi.

Gümüş ve altın gibi değerli metallerde satışların bittiğini ve sonrasında kalıcı olarak yükseliş döneminin başlayacağını tahmin eden uzman, altın alıp satacakların içine su serpti.

Altın fiyatları yavaş yavaş toparlanmaya başladığını söyleyen başarılı ekonomist, “Amerikan 10 yıllıklarda düşüş gelmeye başlayınca, altın toparlamaya başlıyor. Şimdi durum tam da bu. Altın çok kısa zaman sonra yönünü yukarı çevirmeye başlayacak,” ifadelerini kullandı.

Yurt dışı piyasalarındaki gelişmelere de bağlı olarak, yakın zaman sonra altında bir yükseliş görüleceğini, değerli metallerin, altın başta olmak üzere yükseliş yaşamasını beklediğini ifade etti. Şu sıralar ons altının fiyatı 1.942 dolar, gram altının fiyatı ise 921 lira.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.