Uzmanından uyarı: Maskeler cilde zarar mı veriyor?

Uzmanından uyarı: Maskeler cilde zarar mı veriyor?

Korona virüsle mücadelede en etkili yöntemlerden biri olan maskelerin yanlış kullanımı cilde zarar veriyor.

İlk kez 2019'un aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Yeni tip Korona virüs (Covid-19) ile mücadele bir buçuk yıldır sürüyor.

MASKE YENİ SORUNLAR GETİRDİ

 

Virüsle mücadele en etkili yöntemlerden biri de maske kullanımı oldu.

Ülkemizde de geçen yılın Eylül ayında virüsün yayılımını azaltmak için maske kullanımı tüm yurtta zorunlu hale getirildi. Her ne kadar virüse karşı koruyuculuk sağlasa da maske kullanımı beraberinde yeni sorunları getirdi. Bu sorunlardan biri de gün boyu kapalı halde kalan cildin nefes alamaması ve tahribata uğraması oldu. Maske kullanımıyla birlikte sivilce, akne vb. sorunlar yaşayan kişilerin sayısında artış yaşandı. Hal böyle olunca bu kişiler de soluğu güzellik ve cilt bakım merkezlerinde aldı. Yıllardır Güzellik Uzmanlığı yapan Gülcan Göksu, tüm bu sorunların altında maske kullanımından ziyade maskelerin yanlış şekilde kullanılması olduğunu ifade etti. Göksu, maskelerin yanlış şekilde kullanımının cilde ciddi zararı olduğunu söyleyerek, bu zararın nasıl önleneceğini ve bu sebeple yıpranmış ciltlere hangi işlemlerinin uygulanması gerektiğini anlattı.

Maskenin yanlış kullanımının cilde zararı var


Maskenin yanlış kullanımının cilde zarar verdiğini söyleyen Güzellik Uzmanı Gülcan Göksu, “Pandemi dönemi İnşallah yakında bitecek ve biz de bu maskelerden kurtulacağız. Maskeler kalktıktan sonra maalesef cildimizin altındaki problemler de ortaya çıkacak. Gözlemlerime göre, bir maskeyi günlerce kullanan insanlar var. Bu çok yanlış, cildimize çok ciddi zararlar verir. Maskemizi gün içerisinde birkaç kez değiştirmemiz gerekir, günde bir tane demiyorum, muhakkak birkaç kez değiştirmemiz gerekiyor. Bu dönemde nemlendirici kullanalım. Çünkü cildimiz için nemlendirici çok iyidir. Maskeyi takmadan önce eğer ki yüzümüze nemlendirici uyguladıysak, sürdükten hemen sonra maske kullanmayalım. Bu da cilde zarar verir. Çünkü kapanmış bir cilde tekrar maske takıldığı zaman buharlaşmanın etkisiyle cildin gözenekleri tamamen kapanıyor ve bu da cildin nefes almasını engelliyor. Bu yüzden nemlendiriciyi sürdükten bir saat sonra maske takılmalıdır” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.